UPDATE/ VICTORIE de senzaţie: Phoenix a RĂPUS LIDERUL
Foto: Gabriela Cursaru și Chelsey Lee (Foto S. Baciu)

UPDATE/ VICTORIE de senzaţie: Phoenix a RĂPUS LIDERUL
Gabriela Cursaru și Chelsey Lee (Foto S. Baciu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: În prima etapă a returului, baschetbalistele de la Phoenix Galaţi au făcut, sâmbătă seară, un meci senzaţional şi au reuşit să învingă prima clasată din Liga Naţională de Baschet Feminin (LNBF), CS Universitatea Alba Iulia, scor 78-74 (34-33).

Cu Chelsey Lee din nou în mare formă, care a marcat primele 14 puncte ale echipei gălăţene, şi Gabriela Cursaru maestră a paselor decisive, Phoenix a demonstrat că a ajuns la un nivel valoric care-i permite să învingă pe oricine din campionatul intern, chiar şi pe lider. Gabriela Cursaru a subliniat că atuul formaţiei sale a fost spiritul de grup. „Am jucat ca o echipă unită, ne-am legat foarte bine şi acesta a fost rezultatul final, victoria noastră”, a declarat Gabriela Cursaru, coordonatoarea de joc. 

Cea mai titrată jucătoarea a echipei gălăţene, Chelsey Lee a întărit şi ea această idee. „Sunt foarte mândră de echipă, am comunicat mai bine şi asta ne-a adus victoria”, a spus Chelsey Lee. 

Această întâlnire dintre Phoenix şi CSU Alba Iulia a fost a şasea confruntare directă dintre cele două formaţii de când echipa gălăţeană a intrat în LNBF şi prima victorie pentru Phoenix. 

Realizatoarele formaţiei din Galaţi în acest meci au fost: Chelsey Lee 34 de puncte - 7 recuperări - 2 pase decisive, Gabriela Cursaru 13 + 3 + 8, Trudy Armstead 12+3+3, Ivory James 8+2+3, Sakellie Daniels 5+3+4, Romina Filip 4 puncte şi 4 pase,  Adelina Ștefan 2 puncte şi 3 recuperări. A mai intrat în joc şi Beatrice Alaiba. 

Următorul meci al gălăţencelor va avea loc marţi, de la ora 13,30, la Sala Sporturilor „Dunărea”, cu Rapid, într-un meci contând pentru etapa a 16-a, care se va juca în devans.


Phoenix „U” joacă primul meci din retur

Echipa de baschet feminin Phoenix „U” va întâlni formaţia CSU Alba Iulia, astăzi, la Sala Sporturilor „Dunărea”, de la ora 18,30, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a din Liga Naţională, prima din returul campionatului.

Echipa gălăţeană întră în lupta cu liderul momentului de pe poziţia a şasea (cu 21 de puncte). „Întâlnim o adversară puternică, clasată pe primul loc în LNBF, însă asta nu poate decât să ne mobilizeze. Trebuie să ne concentrăm mai mult pe ceea ce avem de făcut. Ţinând cont de parcursul nostru progresiv, de evoluţiile din ce în ce mai bune, sper să facem un meci bun care în final să ne aducă un rezultat favorabilt”, a declarat Romina Filip, căpitanul echipei.

În tur, Phoenix „U” a fost învinsă de CSU, scor 102-74. Formaţia din Alba Iulia are un parcurs foarte bun în acest sezon, este ocupanta primului loc în Grupa A a Ligii Europei Centrale şi s-a calificat în semifinalele „Cupei României”.

Altfel, echipa masculină Phoenix a învins, ieri, în deplasare, CS Gaz Metan II Mediaş, scor 117-68 (65-36). Marcatori au fost:  Cornel Cioacătă 24 puncte, Roland Brown 23 p, Alex Ostrogonac 15 p, Ciprian Ţelinoiu, Daniel Tudorache şi Bogdan Bălănică – câte 12 puncte,Iosif Pârlog 10 p, Radu Vârnă 6 p, Darius Chircă 2 p şi Cristian Badea un punct. Următorul meci al Phoenix va avea loc în deplasare, cu CSU Braşov, săptămâna viitoare. 

Citit 1356 ori Ultima modificare Duminică, 07 Decembrie 2014 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.