Gălăţeanul Cristian Ciocan va boxa cu redutabilul Tyson Fury în drumul spre Kliciko

Gălăţeanul Cristian Ciocan va boxa cu redutabilul Tyson Fury în drumul spre Kliciko
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean va avea, în luna februarie, cel mai greu adversar din carieră * Câştigătorul va deveni challanger la centura mondială deţinută de Vladimir Kliciko

Pugilistul Cristian Ciocan a primit de Crăciun cadoul pe care-l aştepta de multă vreme, parafarea unui meci care să-l apropie de marele său vis, o luptă pentru centura mondială a greilor la profesionişti. Gălăţeanul urmează să boxeze pe 28 februarie cu un adversar redutabil, britanicul Tyson Fury (26 de ani), într-un meci al cărui câştigător va deveni challanger obligatoriu la titlul mondial, deţinut de celebrul ucrainian Vladimir Kliciko. Totodată, Ciocan şi Fury vor lupta pentru centura WBO Internaţional, deţinută acum de britanic.

Fără un astfel de meci, şansele lui Cristian Ciocan de a spera la o confruntare ulterioară cu Kliciko ar fi fost minime, astfel că gălăţeanul nu putea rata o astfel de oportunitate şi a acceptat chiar şi în condiţiile în care partida cu Fury va avea loc „acasă” la britanic, la Londra, în celebra sală O2 Arena.

Cristian Ciocan se afla la Pechea, comuna natală, când a primit vestea şi a plecat imediat în Germania, pentru a începe pregătirile pentru meciul cu Fury. "În acest an, Moş Crăciun a venit la mine cu un cadou frumos, voi boxa cu Tyson Fury, iar meciul va fi eliminatoriu pentru o confruntare cu Vladimir Kliciko. Nu îmi este teamă că voi boxa la el acasă. În O2 Arena va fi o atmosferă pe măsură pentru un astfel de meci. Va fi prima oră când voi boxa în Anglia. Duminică (n.r. - ieri) plec în Germania, mă duc să pregătesc meciul aşa cum trebuie, nu vreau să dau greş”, a declarat Cristian Ciocan, la emisiunea Lider Sportiv, de la Radio Pro FM Galaţi.

Britanicul Tyson Fury este un pugilist foarte înalt (2,07 m), care şi-a câştigat toate cele 27 de partide susţinute la profesionişti (17 prin KO). În ierarhia versiunii WBO, a cărei centură de campion mondial este deţinută de Kliciko, Fury este pe primul loc, în timp ce Cristian Ciocan este pe poziţia a patra. În topul general al categoriei grea, clasament mondial comun pentru toate versiunile, Fury este al cincilea, iar Ciocan ocupă locul 11.

Cei doi au întâlnit în trecutul nu foarte îndepărtat acelaşi adversar, americanul Kevin Johnson, pe care ambii l-au învins la puncte, Fury în decembrie 2012, iar Ciocan în decembrie anul trecut.

Citit 1196 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.