LUCIAN BUTE, în EXCLUSIVITATE pentru "Viaţa liberă": "Voi mai aduce o centură mondială la Galaţi"
Foto: Foto Bogdan Codrescu

LUCIAN BUTE, în EXCLUSIVITATE pentru "Viaţa liberă": "Voi mai aduce o centură mondială la Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Într-un interviu acordat "Vieţii libere", pugilistul care a deţinut supremaţia mondială timp de cinci ani a declarat că în cel mult un an şi jumătate va susţine un nou meci pentru centura de campion * "Mi-a redat încrederea şi m-a făcut mai agresiv", a mărturisit Bute efectele cantonamentului cu Freddie Roach, antrenor considerat cel mai bun din lume


- Cum te simţi în postura de cel mai valoros sportiv gălăţean al ultimul sfert de veac, aşa cum te-a desemnat publicul "Vieţii libere"?

- Este un premiu care mă onorează şi le mulţumesc gălăţenilor care m-au votat, i-am simţit mereu alături de mine la meciurile în care mi-am apărat centura şi asta contează enorm. Îmi aduc foarte bine aminte că "Viaţa liberă" a fost primul ziar care a scris despre mine şi astfel gălăţenii l-au descoperit pe Lucian Bute. Eram la începutul carierei, aveam o vârstă fragedă şi le mulţumesc din tot sufletul.

- Te mai resimţi fizic după accidentarea din Filipine?

- Din păcate, a fost acea accidentare din timpul cantonamentului din Filipine şi, împreună cu stafful meu, am decis să nu urc astfel în ring şi să renunţ la meciul pe care ar fi trebuit să-l am pe 6 decembrie. Am boxat accidentat de două ori în trecut şi mi-am promis că nu voi mai urca în ring dacă nu sunt apt sută la sută. Acum mă simt bine, medicii m-au asigurat că nu este ceva grav. Anul viitor, în ianuarie, mă voi întoarce la Montreal, o să mă aşez cu promotorul şi antrenorul la masă, să vedem ce posibilităţi sunt, ce meciuri se vor ivi. Vreau să continui, simt ca mai am potenţial, că pot să mai fac performanţă la nivel înalt. Sper din tot sufletul ca în primăvara lui 2016, dacă nu chiar anul viitor în toamnă, să am posibilitatea să mai prind un meci pentru titlul mondial. Nu mă grăbesc, nu vreau să forţez lucrurile, important e să mă simt pregătit la cel mai înal nivel. Când va veni timpul, voi face tot posibilul pentru a aduce din nou o centură mondială la Galaţi.

„Voi fi gata să lupt cu oricine”

- Ai vreo preferinţă în desemnarea viitorului adversar?

- Am stat mult de vorbă cu antrenorul meu înainte să vin acasă şi mi-a zis că important acum este să mă recuperez sută la sută, iar anul viitor vom face un cantonament. Mi-a spus că după acest cantonament voi fi gata să boxez cu cei mai buni din lume la această categorie. Sunt disponibil să lupt cu oricare dintre campionii categoriei.

- După ultimul meci, cel cu Pascal, ai vorbit despre pierderea încrederii. Cu noul staff, antrenându-te cu Freddie Roach şi alături de celebrul campion Manny Pacquiao, ai rezolvat această problemă?

- Cu siguranţă. Am avut şansa în cantonamentul din Filipine să fiu alături zi de zi de unul dintre cei mai mari campioni ai lumii, a fost o experienţă unică. De asemenea, faptul că lucrez cu cel mai bun antrenor din boxul profesionist mi-a dat multă încredere şi siguranţă. Mă simt încrezător ştiind că în momentul urcării în ring voi fi foarte bine antrenat.

- Ce are deosebit Freddie Roach ca antrenor?

- Îţi dă agresivitate şi încredere. Antrenându-mă cu el, am devenit un pic mai agresiv ca stil de a boxa şi asta se va vedea în ring. În box, micile detalii fac diferenţa, mai ales în meciurile dintre doi pugilişti foarte apropiaţi ca valoare, iar Freddie Roach garantez că este atent la toate aceste mici detalii şi cu siguranţă acest lucru se va vedea în momentul când voi reveni în ring.

- Ce îţi doreşti cel mai mult pentru 2015?

- Având în vedere şi că în ultima perioadă am suferit câteva accidentări, lucrul cel mai important este sănătatea, ceea ce le doresc tuturor. Cât timp nu am probleme cu accidentările, mă pot pregăti la capacitate maximă şi pot să urc în ring fără nicio problemă.

Citeşte şi: MOMENTE MEMORABILE/ Bute, triumful unui gălăţean formidabil

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 29 Decembrie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.