SIMONA HALEP LA GALAŢI/ Spectaculoasa transformare a Patinoarului: DE LA HOCHEI LA TENIS (VIDEO)

SIMONA HALEP LA GALAŢI/ Spectaculoasa transformare a Patinoarului: DE LA HOCHEI LA TENIS (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Imagini de la toate etapele pregătirii arenei sportive din Galaţi pentru cel mai mare eveniment sportiv al anului


O lună, atât au durat lucrările de amenajare a Patinoarului Dunărea din Galaţi pentru a putea găzdui la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, întâlnirea pe care echipa feminină de tenis a României, formată din Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, o va sustine în compania reprezentativei Spaniei în cadrul Cupei Federaţiei (Fed Cup), contând pentru turul I al Grupei Mondiale II.

Instalaţia frigorifică a fost oprită pe 31 decembrie, pentru a grăbi procesul de topire s-a spart gheaţa, iar pe 7 ianuarie cimentul de pe pistă era uscat. Plexiglasul de protecţie din partea superioară a mantinelei a fost demontat, astfel că s-a putut trece mai repede decât era planificat la amenajarea propriu zisă pentru tenis. În paralel cu lucrările de igienizare a celorlalate spaţii (vestiare, toalete, anexe,  etc), s-a început amenanajarea lojelor în apropierea mantinelei şi totodată montarea a 14 aeroterme de mare capacitate pentru încălzire. În ultima săptămână din luna ianuarie s-a pus suprafaţa de joc, identică cu cea de la Turneul Campioanelor de la finalul anului, instalaţia portabilă de iluminat şi cea de sonorizare. Primele schimburi de mingi au avut loc luni, odată cu intrarea echipei Spaniei pe teren, la antrenament. Imaginile fotoreporterului „Vieţii Libere” redau filmul spectaculoasei transformări a Patinoarului Dunărea din arenă de hochei în una de tenis.

Totul a durat o lună, iar municipalitatea îşi doreşte ca pe viitor trecerea de la arenă de hochei în una pentru alte sporturi să se poată face mult mai rapid, în 2-3 zile, fără topirea gheţii. De altfel, Marius Stan, primarul muncipiului Galaţi, a spus că îşi doreşte să folosească evenimentul din weekend pentru a promova acest proiect de transformare a Patinoarului într-o arenă multifuncţională.

 

Citit 3620 ori Ultima modificare Marți, 03 Februarie 2015 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.