Un nou meci de FED CUP la Galaţi, poate anul viitor

Un nou meci de FED CUP la Galaţi, poate anul viitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În barajul pentru accederea în Grupa Mondială, echipa României va întâlni, în deplasare, formaţia Canadei


Echipa feminină de tenis a României şi-a aflat ieri adversara din barajul pentru accederea în Grupa Mondială a Fed Cup, fază a competiţiei în care s-a calificat în urma victoriei cu Spania din weekendul trecut, de la Galaţi, scor 3-2.

Tragerea la sorţi nu a fost una favorabilă, cel puţin în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a barajului. Adversară a fost desemnată echipa Canadei şi cum cele două reprezentative nu s-au mai întâlnit până acum în această competiţie decât pe teren neutru (1983, în Elveţia), a avut loc o nouă tragere la sorţi pentru desemnarea gazdei întâlnirii, în urma căreia s-a stabilit că se va juca în Canada, pe 18 şi 19 aprilie, conform anunţului făcut de comitetul de organizare pe contul de twitter al Fed Cup.

În cazul în care sorţii ar fi decis să se joace pe teren propriu, evenimentul ar fi avut loc tot la Galaţi, la solicitarea echipei României.

Cosac: "Teoretic, avem prima şansă"

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, crede că echipa României porneşte favorită în faţa Canadei. "La acest nivel, nu se mai poate vorbi decât de adversari dificili. Totuşi, dacă facem abstracţie că vom juca în deplasare, nu a fost chiar o tragere la sorţi nefavorabilă. Canada o are pe Bouchard (n.r. - locul 7 WTA), dar chiar şi în faţa ei putem obţine cel puţin un punct. În rest, următoarele lor două-trei jucătoare vin după prima sută de locuri în clasamentul mondial. De partea cealaltă, noi avem echipă unită, cu toate fetele în prima sută. Privind din acest punct de vedere, cred că pornim cu prima şansă, suntem uşor favoriţi. Singura problemă este drumul lung, depinde de unde vor veni fetele, unde vor avea turneul de dinainte”, ne-a declarat George Cosac.

Înaintea întâlnirii contra Canadei, în calendarul WTA sunt programate turneele de la Miami, din categoria Premier, ce se va disputa în perioada 24 martie - 5 aprilie, Charleston (Premier, 6-12 aprilie) şi Katowice (Polonia, 6-12 aprilie), iar după aceea va avea loc turneul de la Stuttgart (Premier, 20-26 aprilie).

La Galaţi, poate peste un an

Întâlnirea cu Canada este ultima din acest an în Fed Cup pentru echipa României, care ar putea reveni să joace în Galaţi tocmai peste un an. "Sperăm să câştigăm, iar pentru următorul meci, prin februarie anul viitor, să revenim în Galaţi pentru a juca în Grupa Mondială. Aici am avut cea mai bună sală în care s-a jucat până acum la nivel de echipă naţională. Organizarea a fost ireproşabilă, iar publicul incredibil. Pe lângă energia pe care le-au transmis-o fetelor, spectatorii au arătat şi că au cultură pentru tenis, având un comportament exemplar", a adăugat George Cosac.

Teoretic, o singură jucătoare din Canada le poate pune probleme româncelor, Eugenie Bouchard (7 WTA). Următoarele canadience din topul mondial sunt Aleksandra Wozniak (132), Sharon Fichman (150) şi Gabriela Dabrowski (182), clasate mult mai jos decât potenţialele componente ale echipei României: Simona Halep (3), Irina Begu (34), Monica Niculescu (67), Alexandra Dulgheru (96) sau Sorana Cîrstea (114).

Canada a ajuns la baraj după ce a pierdut în primul tur al Grupei Mondiale, cu 0-4, întâlnirea de pe teren propriu cu Cehia. Bouchard nu a evoluat în această partidă, echipa Canadei fiind formată din Dabrowski şi Francoise Abanda (249 WTA), care au jucat atât la simplu cât şi la dublu.

Miza pentru Bouchard, calificarea la JO

De data aceasta, la întâlnirea din aprilie cu România, este aproape sigur că Bouchard va juca, motivul fiind explicat de Irina Begu. "Cred ca va veni de data aceasta. Pentru a putea juca la Jocurile Olimpice, este obligatoriu să ai trei prezenţe în Fed Cup. Ea are una şi nu cred că va risca să nu aibă şi a doua partidă, pentru că există riscul să se accidenteze, să nu mai aibă o altă dispută", a declarat Irina Begu, care a jucat recent cu Eugenie Bouchard, în optimile de finală de Australian Open, meci câştigat de canadiancă în trei seturi, scor 6-1, 5-7, 6-2.

Simona Halep, numărul 1 în echipa României, a spus că meciul va fi mai dificil dacă va juca Bouchard. "Dacă va veni Bouchard, va fi puţin mai greu, dar şi cu Spania a fost greu, deoarece Muguruza joacă bine. Nu am de unde să ştiu programul lui Bouchard. Eu îmi văd de programul meu, sper să fiu aptă şi să câştigăm meciul. Suntem deja destul de sus în Fed Cup. Vom încerca să câştigăm pentru ţara noastră", a afirmat Halep.

Anul trecut, Simona Halep a jucat de trei ori cu Bouchard. A câştigat la Indian Wells şi Turneul Campioanelor, pierzând în semifinala de la Wimbledon, când a jucat accidentată la gleznă.


CITEŞTE ŞI: FED CUP LA GALAŢI/ Irina şi Monica au fost senzaţionale: VICTORIE ROMÂNIA

Citit 1240 ori Ultima modificare Marți, 10 Februarie 2015 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.