BASCHET/ Phoenix „U", între play-off şi demonstrative
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHET/ Phoenix „U", între play-off şi demonstrative
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix „U” Galaţi va juca pe teren propriu, în Sala Sporturilor Dunărea,  cu CSBT Alexandria, astăzi, de la ora 18,00, într-o partidă contând pentru etapa a 25-a din Liga Naţională. În meciul din tur, Phoenix a câştigat cu scorul de 66-64. Echipa teleormăneană abordează meciul de pe poziţia a patra, în timp ce Phoenix este pe locul opt, ultimul calificant în play-off.

Antrenorul formaţiei gălăţene, Theodosios Paralikas a spus că în partida precedentă, cu ICIM Arad, deşi a fost una pierdută, jocul echipei a fost unul bun, ceea ce-l face să fie încrezător pentru meciul cu Alexandria. „Partida de astăzi va fi una foarte dificilă, deoarece ambele echipe au modificări de lot faţă de tur. Va fi interesant de văzut cum vor răspunde cele două echipe la aceste schimbări. Noi vom încerca să evoluăm cât de bine putem, să ne îmbunătăţim jocul şi să fim pregătiţi pentru playoff”, a declarat Paralikas.

Evoluţia din această a doua parte a campionatului şi rezultatele obţinute de formaţia gălăţeană, ocupantă la un momentat dat a locului patru (după etapa a 15-a), fac ca Phoenix „U” să nu mai aibă timpul necesar să urce în clasament, astfel că indiferent de rezultatele ultimelor două etape, Phoenix „U” va aborda playoff-ul de pe locul 8, loc pe care îl ocupă în acest moment. „Desigur că victoriile dorite în aceste ultime etape pot aduce o stare de spirit pozitivă pentru echipă înaintea play-off.ului”, a mai spus Paralikas. 

Altfel, echipa de baschet masculin Phoenix „U” va juca împotriva formaţiei Rapid, mâine, de la ora 14,00, pe teren propriu, în cadrul etapei a doua a turneului semifinal al eşalonului secund.

Joi, ca urmare a invitaţiei primite din partea conducerii CNVA, baschetbaliştii antrenaţi de Florin Nini au oferit liceenilor şi susţinătorilor acestora un meci demonstrativ de baschet, chiar în sala de sport a colegiului.  

Managerul clubului gălăţean s-a arătat foarte încântat de invitaţie, dar şi de reuşita acestui eveniment. „Mulţumim conducerii Colegiului Naţional Vasile Alecsandri şi consiliului elevilor, pentru invitaţie. Prin această acţiune s-a văzut încă o dată că sportul şi şcoala fac casă bună. Faptul că baschetul în licee a câştigat teren se vede şi prin numărul din ce în ce mai mare al echipelor de la acest nivel. Desigur că vom răspunde afirmativ şi viitoarelor invitaţii, educaţia prin sport este binecunoscută deja şi cred că trebuie exploatată mai mult, pentru că avem nevoie de oameni care să crească în jurul sportului de performanţă şi nu numai", a declarat Florin Nini.


 

Citit 778 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Februarie 2015 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.