Florin Marin este noul antrenor principal de la Oţelul

Florin Marin este noul antrenor principal de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea clubului a mizat pe vasta experienţă a tehnicianului în vârstă de 61 de ani, sperând că încă se mai poate reuşi evitarea retrogradării


Fără niciun punct şi fără gol marcat în primele două etape ale returului, conducătorii echipei Oţelul Galaţi au decis schimbarea antrenorului principal, sperând că încă se mai poate evita retrogradarea. Înlocuitorul lui Tibor Selymeş este experimentatul Florin Marin (61 de ani), fost secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională (2011-2014), care a pregătit ultima dată formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, în turul actualei ediţii a Ligii I.

Selymeş: "Renunţ pentru un şoc benefic"

Schimbarea din stafful tehnic era în linii mari stabilită de duminică seară şi a fost oficializată luni. Dimineaţă, printr-o declaraţie de presă, Tibor Selymeş şi-a anunţat renunţarea la postul de principal la Oţelul, spunând că gestul său poate provoca un şoc benefic la echipă. "Consider că gestul meu de a renunţa poate provoca un şoc benefic la echipă. Oraşul şi oamenii din Galaţi merită o echipă în prima ligă şi le doresc suscces în lupta pentru salvarea de la retrogradare", a declarat Tibor Selymeş.

Tehnicianul care a preluat echipa gălăţeană în urmă cu cinci luni a spus că rezultatele slabe din acest an au fost influenţate de absenţele din lot. "Am venit cu inima deschisă la Galaţi, considerând că echipa poate fi salvată. Rezultatele negative sunt o consecinţă a problemelor de lot. Este imposibil să câştigi atunci când ai un atacant accidentat, celuilalt nu i-a venit cartea verde, iar în defensivă, în loc să te întăreşti, eşti obligat să improvizezi", a mai spus Selymeş.

Au adus fostul lor antrenor

Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului, a spus care au fost argumentele alegerii lui Florin Marin, precizând că atât el cât şi team-managerul Cristian Munteanu l-au avut ca antrenor şi îl cunosc foarte bine.

Florin Marin, între cei doi foşti jucători ai săi, Cristian Munteanu şi Ovidiu Burcă

"Îi mulţumesc că a acceptat să vină lângă noi într-un moment mai mult decât delicat, când nu sunt mulţi cei care ne mai dau şanse. A venit tocmai pentru că este convins că echipa noastră se mai poate salva de la retrogradare. Îl cunoaştem foarte bine, ne-a influenţat în bine carierele la amândoi, este unul dintre profesioniştii din fotbalul românesc. Sunt convins că experienţa şi înţelepciunea dânsului, împreună cu ambiţia, elanul tinereţii noastre şi optimismul pe care încă îl mai avem, vor menţine Oţelul în prima ligă", a declarat Burcă.

Vrea transferul unui atacant

Florin Marin, noul antrenor principal, s-a declarat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, aspect care a contat mult în acceptarea acestei provocări. "Am încredere mare în lot, este o echipă cu potenţial bun, cu jucători de calitate. Sunt convins că-şi vor reveni după aceste două eşecuri şi vor obţine rezultate positive. Situaţia este destul de grea, fiecare meci trebuie jucat cu spirit de sacrificiu şi responsabilitate mare, orice punct este foarte important pentru noi. Avem şanse să evităm retrogradarea, sunt convins că, dacă facem tot ce depinde de noi, vom reuşi să atingem acest obiectiv. Nu ar fi o minune, ci o performanţă foarte mare în condiţiile date", a spus Florin Marin.

Tehnicianul a adăugat că singura problemă de lot pe care o doreşte rezolvată este cea a atacanţilor: "Avem în vizor un atacant sau doi pe care să-i aducem". În acest moment, Florin Marin are un singur atacant la dispoziţie, pe Tudorie, în timp ce Cristea este accidentat, iar Yulu-Matondo tot nu are “cartea verde” pentru a fi legitimat.

Pentru Matondo, la FIFA

Ovidiu Burcă a precizat că va decide dacă se mai transferă un atacant sau nu în funcţie de diagnosticul medical pe care-l aşteaptă în cazul lui Cristea. În ceea ce-l priveşte pe Matondo, care aşteaptă certificatul de transfer internaţional din Egipt, unde a jucat ultima oară, Burcă a spus că este posibil să se apeleze la FIFA. "Am cerut sprijin până şi la Ministerul de Externe, mai aveam doar să-l sunăm pe preşedintele Egiptului. Lucrurile sunt foarte clare, este jucător liber, nu înţelegem de ce se tergiversează. Aşteptăm până joi, atunci e termenul pe care suntem obligaţi să-l aşteptăm, după care, dacă nu se rezolvă până atunci, vom cere o legitimare provizorie la FIFA", a declarat managerul sportiv al Oţelului.

Echipa gălăţeană este penultima în clasamentului Ligii I, cu 12 puncte, la o distanţă de şapte puncte de prima poziţie de deasupra liniei care delimitează zona retrogradării. În următoarea etapă, Oţelul va juca pe teren propriu cu FC Braşov, sâmbătă, 7 martie, de la ora 18,00.


CITEŞTE ŞI: Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan explică momentul abandonului: "Stafful a vrut să mă protejeze"

Citit 1449 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.