Meciul ultimei şanse pentru OŢELUL are loc sâmbãtã seară, la Galaţi
Foto: Jucătorii Oţelului - încurajaţi de suporteri la antrenamentul de joi, 5 martie

Meciul ultimei şanse pentru OŢELUL are loc sâmbãtã seară, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru a mai putea spera la evitarea retrogradării, echipa gălăţeană trebuie să câştige partida de pe teren propriu cu FC Braşov


Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va juca sâmbătă, 7 martie, de la ora 18,00 pe stadionul propriu, cu FC Braşov, în cadrul etapei a 20-a din Liga I. Meciul este unul crucial pentru formaţia gălăţeană, care este penultima în clasament cu doar 12 puncte, o situaţie în care îşi mai poate ţine în viaţă puţinele şanse la rămânerea în prima ligă doar cu o victorie. Orice alt deznodământ ar fi sinonim cu retrogradarea şi în mare măsură cu falimentul şi desfiinţarea echipei, care nu ar avea resurse financiare de supravieţuire fără banii din drepturile de televizare din Liga I. „Este un meci de totul sau nimic”, a catalogat  fundaşul Stelian Cucu această partidă.

Va fi primul meci cu Florin Marin la conducerea tehnică, antrenorul adus la începutul acestei săptămâni pentru a redresa echipa anunţând că va aduce câteva noutăţi în primul „11”. „Unele schimbări în echipă vor fi, chiar dacă nu majore. Sistemul de joc va fi acelaşi”, a spus Florin Marin, care are două absenţe în lot pentru acest joc, Cristea – accidentat şi Mişelăricu, care nu este la parametri fizici optimi după o uşoară accidentare. În schimb, există o noutate în lot, atacantul belgian Yulu-Matondo având drept de joc după ce a primit certificatul de transfer internaţional din Egipt, unde jucase ultima dată.

Florin Marin a mai spus că în puţinul timp avut la dispoziţie de la preluarea echipei principala sa preocupare a fost să refacă moralul jucătorilor. „Era normal să aibă de suferit din cauza situaţiei din clasament şi că nu s-a câştigat niciun punct în aceste prime două etape din retur. A fost şi un blocaj psihic, am avut şi discuţii individuale cu ei, îi simt acum mai relaxaţi şi cu mai multă încredere în ei. S-au prezentat foarte bine la antrenamente, s-au implicat şi sunt convins că vor face tot ce pot pentru a câştiga jocul”.

Penultimul antrenament dinaintea meciului, cel de joi după-amiază, s-a desfăşurat într-o atmosferă deosebită, creată de un grup de suporteri care din tribună au încercat să contribuie la ridicarea moralului echipei: „Nu vă vom lăsa la greu!” 

Programul celorlalte meciuri din această etapă este următorul: Programul etapei următoare, a 20-a: sâmbătă Astra - FC Botoşani (20.30, Digisport, Look TV); duminică, 8 martie, "U" Cluj - Concordia (15.30, Digisport, Dolce Sport, Look Plus), Viitorul - CS "U" Craiova (18.00, Digisport, Look TV), Steaua - CFR (20.30, Digisport, Look Tv); luni, 9 martie, Petrolul - CSMS Iaşi (18.00, Digisport, Dolce Sport, Lok Plus) şi Gaz Metan - Rapid (20.30, Digisport, Look TV). Partidele Ceahlăul - Pandurii şi ASA - Dinamo urmau să se dispute aseară.


 

Citit 1013 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Martie 2015 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.