INTERVIU cu Florin Marin, ANTRENORUL OŢELULUI: “Sunt convins că vom EVITA RETROGRADAREA”

INTERVIU cu Florin Marin, ANTRENORUL OŢELULUI: “Sunt convins că vom EVITA RETROGRADAREA”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* “Principalul” de la Oţelul crede că echipa sa poate ajunge în următoarele trei etape, pe care le consideră hotărâtoare, la o distanţă de cel mult trei puncte de prima poziţie salvatoare din clasament


Antrenorul Florin Marin, unul dintre cei mai experimentaţi tehnicieni în activitate din fotbalul românesc, a acceptat provocarea de a veni la Oţelul Galaţi într-un moment în care şansele acesteia de a evita retrogradarea erau foarte mici. La o săptămână de la preluarea echipei, l-am întâlnit pentru un interviu la stadion, acolo unde, suprinzător pentru mulţi, a cerut singur să şi locuiească. L-am găsit la fel de încrezător în salvarea de la retrogradare ca la instalare, deşi între timp Oţelul a făcut doar un rezultat de egalitate acasă, unele dintre contracanditate au bifat noi victorii, astfel că situaţia în clasament s-a înrăutăţit şi mai mult.

 

- Printre suporteri este tot mai mult pesimism după rezultatul de egalitate cu FC Braşov, şansele de salvare sunt văzute acum ca foarte mici. Dumneavoastră cum vedeţi viitorul echipei, după ce v-aţi putut edifica cât de cât asupra potenţialului în condiţii de meci oficial?

- Îi înţeleg foarte bine pe suporteri, după un astfel de rezultat şi la cum arată clasamentul este normal să fie dezamăgiţi. Însă, rezultatul a fost unul mincinos în opinia mea, am controlat jocul, am avut iniţiativa şi chiar posibilitatea să ne desprindem după 1-0, deci avem potenţial. Experienţa mi-a permis să-mi dau seama, chiar şi în timpul scurt avut la dispoziţie, că Oţelul are un lot de calitate, echilibrat valoric. De fapt, mi-am întărit convingerea pe care o aveam. În acest moment nimic nu este pierdut, avem şansele noastre şi suntem hotărâţi să ne batem până la capăt.

- Ce lipseşte echipei pentru a începe să adune victorii?

- Situaţia în care ne aflăm nu este una deloc bună şi asta îi apasă pe jucători. Principala mea preocupare este să le refac moralul, să le redau încrederea. Şi din acest punct de vedere ne trebuie un rezultat bun în meciul următor, la Botoşani. Când câştigi, atunci şi atmosfera este una foarte bună în echipă.

- Timpul rămas nu este prea scurt? Diferenţa de recuperat este mare, sunt opt puncte, şi multe echipe de depăşit.

- Într-o săptămână jucăm trei meciuri, la Botoşani, cu Iaşiul şi Rapid, aceste jocuri pot hotărî în mare măsură viitorul nostru. Dacă după ele vom fi la două puncte, maxim trei, de locul de pe care se evită retrogradarea, am fi într-o postură bună.

- După Botoşani, vor fi două meciuri cu contracandidate care merg foarte bine, au rezultate şi joacă tot mai bine…

- Le-am şi dat jucătorilor exemplul celor două echipe care au început  foarte bine returul. Au demonstrat că se poate dacă crezi în tine şi joci cu dezinvoltură. Avem calitatea necesară pentru a avea şi noi o serie de rezultate foarte bună.

- Majoritatea antrenorilor n-ar fi venit la o echipă în situaţia Oţelului, fără bani şi într-o poziţie critică în clasament. Ce v-a determinat să acceptaţi în aceste condiţii?

- Din punct de vedere financiar nu sunt probleme, jucătorii sunt plătiţi la zi. Am venit la Oţelul fiind convins că putem să evităm retrogradarea. Când spun asta, mă bazez pe toţi cei implicaţi în activitatea echipei şi, bineînţeles, în special pe calitatea lotului de jucători, în care am mare încredere. Chiar dacă situaţia s-a mai complicat, eu sunt convins că vom evita retrogradarea.

Citit 2087 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2015 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.