FED CUP: România la BARAJ fără Halep şi Niculescu
Foto: Irina Camelia Begu, componenta a echipei de Fed Cup a României

FED CUP: România la BARAJ fără Halep şi Niculescu
Irina Camelia Begu, componenta a echipei de Fed Cup a României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru meciul cu Canada, din deplasare (18 şi 19 aprilie), contând pentru barajul de intrare în Grupa Mondială, echipa României de Fed Cup nu va putea conta pe cea mai bună jucătoare a sa la simplu, Simona Halep (locul 3 WTA), şi nici pe Monica Niculescu, jucătoare de dublu în ultimele întâlniri din această competiţie.

Halep şi-a motivat absenţa prin obligaţia de a fi prezentă la Porsche Open de la Stuttgart, turneu care începe în ziua imediat următoare ultimului meci din Canada. Cum zborul din Montreal în Germania durează în medie 12 ore, Halep nu ar fi putut ajunge în condiţii optime la turneul care poartă numele unuia dintre sponsorii săi, Porsche. 

De partea cealaltă, Monica Niculescu va lipsi din cauza unei accidentări.

În aceste condiţii, pe lângă Irina-Camelia Begu (24 de ani, locul 36 WTA) şi Alexandra Dulgheru (25 de ani, locul 68 WTA), căpitanul nejucător Alina Tecşor Cercel le va convoca cel mai probabil şi pe Andreea Mitu (23 de ani, locul 107 WTA) şi Raluca Olaru (26 de ani, locul 722 WTA), aceasta din urmă specializându-se în ultima vreme pe proba de dublu.  

Din lotul Canadei, este posibil să lipsească Eugenie Bouchard (21 de ani, locul 7 WTA), care este şi ea înscrisă pe tabloul principal al Grand Prix-ului de la Stuttgart. De altfel, Bouchard este singura jucătoare canadiană din Top 100 WTA.

Celalalte jucătoare care ar putea intra în echipa Canadei sunt: Gabriela Dabrowski (locul 177 la simplu, 42 la dublu), Sharon Fichman (206 simplu şi 119 la dublu), Alexandra Wozniak (224 simplu), Francoise Abanda (243 simplu şi 441 dublu), Heidi El Tabakh (253 simplu) şi Charlotte Robillard-Millette (16 ani, 806 simplu, 792 dublu).

În acest context, al locurilor din topurile WTA, echipa României rămâne favorita întâlnirii chiar şi fără Simona Halep şi Monica Niculescu.


CITEŞTE ŞI: Handbaliştii juniori de la CSS Galaţi şi CSS Tecuci s-au CALIFICAT la a doua fază semifinală a Campionatului Naţional

Citit 880 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2015 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.