FED CUP / Andreea Mitu şi Bouchard au ieşit de pe teren în lacrimi. Ale româncei sunt de fericire

FED CUP / Andreea Mitu şi Bouchard au ieşit de pe teren în lacrimi. Ale româncei sunt de fericire
Andreea Mitu, îmbrăţişată de Irina Begu, sub privirile căpitanului nejucător Alina Cercel-Tecşor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa feminină de tenis a României conduce Canada cu scorul de 2-1, după victoria de senzație reușită de Andreea Mitu (locul 106 WTA) în fața numărului 7 mondial, Eugenie Bouchard, cu 4-6, 6-4, 6-1, duminică, la Montreal, în meciul de baraj pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Partida a durat o oră şi 58 de minute. Andreea Mitu a ieşit de pe teren plângând de bucurie, în timp ce Bouchard avea lacrimile dureroase ale înfrângerii.

“Acesta a fost meciul meu. Am aflat că voi intra la simplu doar cu puţin timp înainte de începutul meciulu”, a declarat Andreea Mitu, printre lacrimi de bucurie.

Mitu a adăugat că iniţial a fost intimidată de puternica susţinere a românilor din tribune, debutul său în echipa de Fed Cup fiind totodată şi primul său meci într-o astfel de atmosferă. "Dimineața mi-a fost ușoară, nu am știut că voi juca astăzi, la simplu, decât după antrenament. Am fost nervoasă pe tot parcursul meciului, dar am reușit să trec peste asta. După primul set, m-am obișnuit cu adversara, cu publicul și am putut să mă bucur. Publicul a fost intimidant la început, dar pe parcurs am lăsat emoțiile cât de cât și totul a fost incredibil. Este un sentiment special să joci pentru țară și să te susțină atât de multă lume, chiar dacă nu am jucat acasă. Am avut o săptămână minunată la Charleston, așa că am consideratt că nu am nimic de pierdut, doar mi-am făcut jocul meu cel mai bun și totul a mers bine", a mai spus Andrea Mitu.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Montreal, dintre Canada şi România.

În al doilea meci, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

Mitu a înlocuit-o pe Irina-Camelia Begu, accidentată în setul decisiv al meciului de sâmbătă.

Urmează partida dintre Alexandra Dulgheru şi Francoise Abanda.                                      

Citit 1806 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2015 10:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.