Oţelul îşi mai ia un Viglianti!

Oţelul îşi mai ia un Viglianti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Njegos Golocevaci, un mijlocaş foarte tehnic de origine sârbă, a semnat pe trei ani cu echipa gălăţeană * „Este un playmaker cum puţini există în Liga I”, îl laudă Marius Stan * Alături de noul Viglianti a fost transferat şi un portar de 1.93 metri, Milorad Nikolici *

Şase ţinte, patru deja atinse

- Marius Matei (25 ani, România), atacant – 50.000 de euro

- Salif Nogo (22 ani, Burkina Faso), fundaş central – liber de contract

- Njegos Golocevaci (26 ani, Serbia), mijlocaş ofensiv – 40.000 de euro

- Milorad Nikolici (25 ani, Serbia), portar – 40.000 de euro

- Franchel Ibara (20 ani, Congo), atacant – ?

- Xavier Zengue (25 ani, Camerun) – fundaş stânga – ?

Destule găuri de acoperit

Arvunirea lui Marius Matei şi readucerea „oiţei” rătăcite Salif Nogo au fost doar începutul campaniei de transferuri din această vară. Se mai vorbeşte despre atacantul congolez Franchel Ibara (dar înregimentarea sa este încă departe de concretizare) şi despre o eventuală legitimare a camerunezului Xavier Zengue, un fundaş stânga cu box-office.

Primul încă n-a ajuns la Galaţi, cel de-al doilea a venit doar pentru un meci de verificare şi a plecat – aşa fusese înţelegerea iniţială. Ca să ţintească şi faptic la locurile de Europa League, conducerea Oţelului trebuie să transfere masiv în vara acestui an, echipa pregătită de Petre Grigoraş prezentând destule fisuri.

Fiecare costă 40.000 de euro

Ieri, 8 iunie, a fost dată o dublă lovitură. Marius Stan, directorul general al roş-alb-albaştrilor, a anunţat transferul a doi jucători sârbi care au fost prezenţi în ultima finală a Cupei Serbiei. Este vorba despre portarul Milorad Nikolici, un munte de 1.93 metri şi 91 de kilograme, şi despre Njegos Golocevaci, un playmaker de statură medie (1.73 metri) pe care Stan în consideră foarte valoros. Se pare că este un fel de Viglianti mult mai mobil.

„O să vedeţi, Golocevac este un număr 10 veritabil, un conducător de joc cum nu prea există în Liga I”, este de părere şeful Oţelului, care va plăti câte 40.000 de euro pentru transferul fiecăruia dintre cei doi sârbi. Ambii au semnat contracte de câte trei ani cu clubul dunărean şi vor veni la Galaţi la finele acestei luni.

Stan i-a văzut pe viu la Cupa Serbiei

Nikolici şi Golocevaci vin de la FK Sevojno, o grupare din Liga a II-a a Serbiei, dar care a avut un parcurs excelent în cea de-a doua competiţie a acestei ţări. Sevojno, cu cei doi proaspeţi „oţelari” pe teren, a trecut de Steaua Roşie Belgrad cu 2-1 şi a pierdut finala, scor 0-3 cu Partizan Belgrad.

„Îi monitorizăm de ceva vreme şi am decis să-i aducem pentru că ne vor fi de ajutor. Am spus şi o repet: nu mai aducem străini doar de dragul de a transfera! Cei care vor veni la Oţelul o vor face doar pentru că au valoarea de a prinde primul unsprezece”, a mai comentat Marius Stan, care a urmărit pe viu finala Cupei Serbiei.

Explicaţie foto: Njegos Golocevaci (la minge) este noul conducător de joc al Oţelului

Citit 1490 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.