Phoenix îşi va juca promovarea pe teren propriu

Phoenix îşi va juca promovarea pe teren propriu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Română de Baschet a decis ca turneul final al eşalonului secund, unde patru echipe se vor lupta pentru promovarea în Liga Naţională de baschet masculin, să aibă loc în Galaţi, la Sala Sporturilor „Dunărea” Galaţi, în perioada 13-15 mai. Alături de echipa gălăţeană Phoenix „U” vor mai evolua Dinamo, Politehnica Iaşi şi CSU Ştiinţa Bucureşti. Cele patru echipe s-au duelat şi în faza semifinală, unde Phoenix a avut un parcurs perfect, câştigând toate cele zece meciuri jucate, astfel că porneşte ca favorită la promovare. Principalul adversar se conturează a fi Dinamo, echipă care a pierdut la mare luptă cele două jocuri Phoenix din semifinale, primul în ultimele secunde iar celălalt după prelungir. Totodată, este posibil ca şi echipa bucureşteană Ştiinţa să fie un adversar care să pună probleme, oficialii acestui club spunând că îşi doresc să promoveze, chiar dacă încă nu cunosc care le este bugetul pentru sezonul următor.

Dintre cele patru echipe care se vor lupta pentru cele două locuri de promovare, doar Phoenix a trimis cerere de organizare a Final Four. „Organizarea la Galaţi a turneului final va fi ceva frumos pentru publicul nostru. În general, desfăşurarea acasă a unui turneu de asemenea amploare presupune o presiune suplimentară faţă de celelalte competiţii, dar cred că vom face faţă acestei presiuni pozitive”, a declarat Florin Nini, antrenorul Phoenix. 

Altfel, şapte dintre jucătorii de la Phoenix Galaţi - Radu Vîrnă, Cristian Badea, Valentin Popa, Andrei Neguroiu, Şerban Bălan, Darius Chircă şi Daniel Tudorache - au dublă legitimare şi au jucat pentru LPS Focşani la turneul final al Campionatului Naţional Under 20, care s-a disputat la Bucureşti. În urma celor şase meciuri disputate, echipa celor şapte gălăţeni s-a clasat pe locul al doilea, fiind învinsă doar în finală, de U. Mobitelco Cluj. Radu Vîrnă a fost desemnat component al echipei ideale din acest "Final Four".

Citit 753 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2015 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.