NATAŢIE: Înotătorii gălăţeni, primul loc la „Cupa Primăverii”

NATAŢIE: Înotătorii gălăţeni, primul loc la „Cupa Primăverii”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima ediţie a concursului naţional de înot Masters „Cupa Primăverii”, organizată în parteneriat de clubul Aqua Sport şi Fundaţia Sportul Gălăţean,  a reunit 60 de sportivi de la opt cluburi din ţară: Aqua Sport Galaţi, Tribeach Braşov, Fun Swim Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Contratimp Câmpina, Tomas Ploieşti, RO7 Reşiţa, Renovatio Bucureşti,  dar şi câţiva sportivi independenţi.

Înotătorii gălăţeni au încheiat concursul pe primul loc în clasament general, cu 212 puncte, acumulate prin cele 57 de clasări pe podium (28 - locul I, 20 - locul II şi 9 - locul III). Aceştia au fost urmaţi de sportivii de la Tribeach Braşov (107 puncte) şi Fun Swim Bucureşti (77 de puncte).

Printre concurenţi s-au aflat şi două foste glorii ale nataţiei româneşti, Anca Pătrăşcoiu (medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984, Los Angeles) - care a reprezentat Tribeach Braşov - şi Dragoş Coman (a reprezentat România la trei olimpiade consecutive, începând cu Sydney 2000).

Concursul a avut pe lângă probele obişnuite pentru competiţiile masters (bras, fluture, spate şi liber) şi probe amuzante, precum parcurgerea unei lungimi de bazin în colacul de salvare.

Câştigătorii au fost premiaţi de Carmen Bunaciu, cea care a cucerit prima medalie, bronz, din istoria înotului românesc la un campionat  mondial, în 1982.

Citit 1772 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.