TENIS: Turneu futures la Galaţi - Simona Ionescu s-a calificat în turul secund

TENIS: Turneu futures la Galaţi - Simona Ionescu s-a calificat în turul secund
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După reuşita celor două turnee masculine de categorie Futures desfăşurate la Galaţi, din această săptămână a venit rândul jucătoarelor de tenis să îşi facă simţită prezenţa pe terenurile bazei sportive Viva Club, la un turneu similar, dotat cu premii de 10.000 de dolari.

Simona Ionescu (locul 605 WTA, cap de serie 5), legitimată la clubul gălăţean Galant M&S, s-a calificat în turul secund al turneului, după ce a învins-o, luni, pe Camelia Hristea (locul 1111 WTA), cu scorul de 3-6, 6-4, 7-5.

Cu şapte românce pe tabloul principal al primului turneu feminin Futures de 10.000 de dolari din acest sezon, una dintre ele fiind chiar favorita turneului, Cristina Ene, şi alte cinci venite din calificări, directorul de turneu Florin Şipoş a spus că este foarte încrezător ca primul turneu să fie câştigat de o româncă.

Mihai Dumitrescu, arbitrul din partea ITF, a precizat că locurile ocupate în topul WTA nu sunt foarte relevante. "Clasamentul jucătoarelor prezente la primele două turnee Futures de la Galaţi nu este foarte relevant. Sunt sportive tinere, în ascensiune, iar din punctul meu de vedere trebuie să ne uităm la ceea ce se întâmplă pe teren, nu la cifrele din clasament, care se pot schimba foarte uşor", a spus Mihai Dumitrescu.

Revenit la Galaţi după mulţi ani, de data aceasta în calitatea de antrenor al jucătoarei Yasmin Gulman (Turcia) şi al fiului său, Berk, Mihai Iliescu - fost tenisman, reprezentantul federaţiei de tenis din Turcia, a scos în evidenţă importanţa disputării la Galaţi a acestor turnee din circuitul ITF Pro. „În Turcia, avem turnee Futures în fiecare săptămână, cred că suntem una din ţările cu cele mai multe competiţii. Nu e vorba doar de tenis, sunt benefice şi pentru turism şi transporturi. De aceea susţin că disputarea la Galaţi a acestor turnee este mai mult decât benefică”, a declarat, în cadrul unei conferinţei de presă, Mihai Iliescu.

Citit 2212 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.