FOTBAL: OŢELUL, în această seară, în mijlocul luptei pentru titlu

FOTBAL: OŢELUL, în această seară, în mijlocul luptei pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Echipa de fotbal Oţelul Galaţi, care va retrograda în eşalonul secund, va susţine, astă-seară, de la ora 20,00, în deplasare, cu ASA Tg. Mureş, ultimul său joc în Liga I dintr-o serie de 24 de ani de prezenţă continuă în prima ligă


Formaţia gălăţeană, care a relansat disputat pentru titlul naţional prin victoria din deplasare contra steliştilor, într-un anumit context poate avea şi ocazia de a decide campioana, în această ultimă etapă. În cazul în care FCSB nu va câştiga la Iaşi, cu CSMS, într-un meci care se dispută de la aceeaşi oră, ASA Tg. Mureş va câştiga titlul doar dacă trece de Oţelul, însă antrenorul echipei gălăţene, Florin Marin, spune că jucătorii săi nu fac deplasare cu statutul de victime sigure.

"Este ultimul nostru meci în prima ligă şi vrem să facem un joc bun, să terminăm cu fruntea sus. Nu-i uşor să-i motivezi pe jucători, să-i capacitezi când eşti deja echipă retrogradată. Nu suntem motivaţi de nimeni din exterior, este vorba de orgoliul nostru, care acum pentru noi reprezintă o motivaţie deosebită", a spus Florin Marin. Acesta s-a declarat deranjat de felul în care reprezentanţii cluburilor implicate şi o parte din presă au analizat disputa pentru titlu, considerând Oţelul victimă sigură la Tg. Mureş: „Vrem să arătăm pe teren că nu este aşa, că au greşit desconsiderându-ne”.

Totodată, antrenorul echipei gălăţene spune că, pentru el, ASA Tg. Mureş este campioana morală a acestui sezon şi consideră că aceasta nu prea mai are şanse să termine pe primul loc. „În proporţie mare, titlul s-a decis. ASA a avut  posibilitatea de a rămâne în frunte, dar acum este foarte greu să revină pe primul loc. Dincolo de replica noastră în meciul cu ei, Steaua este o echipă cu experienţă, care ştie să-şi menţină avansul în astfel de momente. Când au avut avans mare, a fost lipsă de concentrare, dar acum este altceva”, a mai spus antrenorul care i-a învins de două ori pe stelişti în acest campionat pe terenul acestora, cu Ceahlăul şi Oţelul.

Pentru acest ultim meci al sezonului, de la Tg. Mureş, Florin Marin are multe absenţe din lot: Hamroun şi Milea sunt suspendaţi, iar Iulian Popa - unul dintre jucătorii de bază în ultima vreme, Mişelăricu şi Altama şi-au încheiat cu câteva zile mai devreme contractele cu Oţelul. În aceste condiţii, urmau să facă deplasarea şi doi juniori, Perju şi Sefer.

Partidele ASA Tg. Mureş - Oţelul şi CSMS Iaşi - FCSB se vor disputa joi, de la ora 20,00, şi vor fi televizate în direct de Digisport, Dolce Sport şi Look.

Citit 1531 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2015 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.