RETROGRADAREA nu e singura problemă - Echipa de fotbal OŢELUL, somată să PĂRĂSEASCĂ STADIONUL!

RETROGRADAREA nu e singura problemă - Echipa de fotbal OŢELUL, somată să PĂRĂSEASCĂ STADIONUL!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Marţi, 2 iunie, Oţelul este somată să părăsească stadionul cu acelaşi nume, contractul de închiriere avut cu proprietarul, combinatul ArcelorMittal, expirând la sfârşitul acestei luni * Team-managerul Oţelului, Cristian Munteanu, despre evacuarea de la stadion: "Voi protesta la poarta Combinatului"


"Au venit la stadion patru reprezentanţi ai Combinatului şi ne-au transmis că marţi trebuie să predăm stadionul", a afirmat Cristian Munteanu (în foto - stânga), team-managerul Oţelului.

Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind suma de 200.000 de euro. Negocierile pentru prelungire sunt în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condițiile în care Oțelul nu a plătit nimic de luni bune şi nici nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

Cristian Munteanu, fost jucător al Oţelului, acum team-manager, consideră că, din punct de vedere moral, echipa este dată afară din propria casă. „Deşi este în proprietatea Combinatului, acest stadion a fost construit pentru angajaţii de acolo şi în special pentru această echipă, Oţelul Galaţi. Până la urmă, n-au venit cu stadionul din India sau din Franţa. Moral, este stadionul Oţelului şi al Galaţiului şi nu este normal ca echipa să fie dată afară din propria casă. Dacă se va ajunge la evacuare, voi fi primul care voi protesta la poarta Combinatului şi sper să mi se alături şi suporterii adevăraţi ai acestei echipe", a declarat Munteanu.

Acesta a precizat că toate cheltuielile clubului cu stadionul, incluzând chiria, plata utilităţilor, întreţinerea gazonului şi organizarea meciurilor ajung la suma de 500.000 de euro pe sezon, iar fără clemenţă din partea Combinatului clubul nu va putea să le facă faţă şi să susţină, totodată, bugetul necesar unei promovări imediate din liga secundă. “Trecem printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, avem restanţe către jucători de trei salarii, pe care încercăm să le rezolvăm repede. Pentru Liga a II-a, ne trebuie şi sprijin din partea a tot ce înseamnă Galaţi ca să promovăm imediat. Dând jumătate din bugetul pentru promovare pe stadion, nu putem reuşi. Consider că cei din conducerea Combinatului au obligaţia morală faţă de angajaţii lor şi faţă de oraş să ne sprijine cu gratuitate, pentru a avea banii necesari promovării", a adăugat Munteanu.

Dacă nu se va ajunge până la urmă la o înţelegere, team-managerul Oţelului spune că nu este exclus ca echipa să-şi joace meciurile de acasă la Brăila sau la Tulcea, în condiţiile în care şi situaţia stadionului “Zoltan David” (ex-Ancora) este incertă, după ce a fost redeschis în instanţele de judecată cazul de revendicare din partea unor moşteniori ai terenului.

Florin Cernat, revoltat

Căpitanul echipei, Florin Cernat (în foto - dreapta), era ieri foarte mâhnit de situaţia în care a ajuns Oţelul. „Sunt şocat de ce se întâmplă. Am ajuns să fim daţi afară de pe stadionul în care am crescut, de o să ne antrenăm prin parcuri. Este mare păcat ca un club ca Oţelul să ajungă într-un singur sezon să piardă tot, echipă în primă ligă, palmares, stadion! Este strigător la cer, să le fie ruşine celor care au adus clubul în halul ăsta”, a declarat Florin Cernat.

Vaişcovici: „Opriţi distrugerea Oţelului!”

Aflând despre riscul evacuării din stadion, legendarul Claudiu Vaişcovici, care reuşea ca jucător, în 1986, prima promovare a Oţelului şi o ducea până la calificarea în Cupa UEFA, ne-a contactat pentru a-şi exprima indignarea. „Este păcat ce se întâmplă cu Oţelul, una din ultimele plăceri care le mai rămăseseră gălăţenilor. Stadionul a fost construit special pentru Oţelul. Ce vor face cei din Combinat cu el, Cupa 23 August între echipele secţiilor, ca pe vremea comuniştilor? Mai lipseşte să vedem oi care să pască pe gazon, e inadmisibil ca echipa să fie părăsită de orice sprijin în Galaţi, în condiţiile în care are nevoie mai mult ca oricând de aşa ceva, pentru o promovare rapidă. Oţelul face parte din istoria Combinatului, a oraşului, e o crimă să continue distrugerea sa”, a fost mesajul lui „Cleo” Vaişcovici.

Oţelul a încheiat Liga I pe locul 17 şi a retrogradat din postura de campioană morală, după ce a relansat disputa pentru titlu în etapa a 27-a prin victoria din deplasare în faţa steliştilor şi a decis campioana în ultima rundă, învingând în deplasare şi cealaltă pretendentă la titlu, ASA Tg. Mureş, cu scorul de 2-1.

Până la închiderea ediţiei, conducerea ArcelorMittal nu a transmis niciun punct de vedere cu privire la această situaţie.

Citit 7583 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2015 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.