TURNEUL CHALLENGER de la Galaţi: Patricia Ţig s-a CALIFICAT în turul secund

TURNEUL CHALLENGER de la Galaţi: Patricia Ţig s-a CALIFICAT în turul secund
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţeanca Patrcia Ţig, cap de serie numărul 1 şi locul 180 în ierarhia mondială, s-a calificat în turul al doilea al turneului de tenis de categorie Challenger, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari, disputat în premieră la Galaţi. Ţig a învins-o, marţi, pe canadianca Heidi El Tabakh (locul 368 WTA), cu scorul de 4-6, 6-1, 6-2. Ţig a avut un început de meci ezitant, dar a avut puterea să revină după ce a fost condusă cu 3-0, dar nu să şi câştige primul set. Celelalte două seturi au fost dominate însă clar de gălăţeancă, care a trecut fără alte emoţii de turul inaugural.

În turul al doilea, Ţig o va întâlni, miercuri (ora 11,00) pe junioarea Georgia Crăciun (15 ani, Brăila, locul 841 WTA) - beneficiară a unui wildcard, care a câştigat în faţa Daianei Negreanu (508 WTA), scor 6-3, 6-0. „Mă aşteptam să fie un meci greu. Am ştiut că în primul set nu am jucat cât de bine am putut şi atunci mi-am spus că trebuie sa schimb ceva, să fiu mai constantă şi mai agresivă”, a declarat Patricia Ţig.

Celalaltă jucătoare gălăţeană de pe tabloul principal, Gabriela Talabă, a fost eliminată încă din primul tur de Alexandra Cadanţu, locul 329 WTA, jucătoare experimentată care a fost timp de cinci ani în top 100 WTA.

Talabă a pierdut cu scorul de 6-4, 6-3. Condusă cu 4-0 în primul set, Talabă a reuşit să revină în joc, egalând la 4, dar experimentata sa adversară (59 WTA, cea mai bună clasare din carieră) a reuşit să depăşească momentul dificil. Întrebată ce i-a lipsit să câştige, gălăţeanca a spus că nu a luat deciziile potrivite în momentele-cheie.  „În primul set, la 4-4 şi 30-0 pe serviciul meu, nu am luat cea mai bună decizie, iar asta a făcut diferenţa”, a spus Gabriela Talabă.

Citit 958 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2015 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.