PROVOCARE lansată autorităţilor locale: Noul Metalosport poate deveni NOUL OŢELUL

PROVOCARE lansată autorităţilor locale: Noul Metalosport poate deveni NOUL OŢELUL
Antrenorul Mihai Ciobanu (stânga) şi preşedintele Dorin Butunoiu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

* Conducătorii echipei de Liga a III-a spun că se poate repeta istoria anilor ’80, când Metalosport promova în liga secundă, unde începea competiţia cu numele campioanei României din 2011


În sezonul 1980-1981, Oţelul promova pentru prima dată din „C” în „B”, dar palmaresul şi locul în eşalonul secund au fost mutate la Victoria Tecuci. Aproape toţi jucătorii au trecut atunci la Metalosport, echipă aflată în „C”, iar în sezonul imediat următor (1981-1982) reuşeau din nou să promoveze în „B”. Între timp, se terminase de modernizat stadionul Oţelul, care a fost inaugurat în 1982, cu un meci amical Metalosport - Rapid, scor 2-3. În vara anului 1982, Metalosport şi-a schimbat numele, a devenit Oţelul, iar în primul an în liga secundă termina pe locul 3. Aceastea ar fi începuturile „epocii moderne” din istoria Oţelului, echipă ajunsă acum din nou în liga secundă, după 24 de ani consecutivi în primul eşalon, alungată de pe stadion şi cu un viitor incert.

În aceste condiţii, noul Metalosport, club reînfiinţat în 2011 şi care s-a menţinut în Liga a III-a în primul sezon după promovare, le-a lansat o provocare autorităţilor locale: să rescrie, împreună, istoria de la începutul anilor ’80. „Dacă va avea sprijin, Metalosport poate să repete istoria de acum mai bine de trei decenii. Putem să promovăm şi să dăm Galaţiului o echipă în liga a doua, să o oferim autorităţilor locale pe zero din punct de vedere financiar. Apoi, să se găsească o formulă de a reajunge la denumirea de Oţelul, aşa cum s-a întâmplat în 1982. Ca exemplu, pentru început să se cheme Metalosport Oţelul”, a declarat Dorin Butunoiu, preşedintele acestui club.

Condiţii necesare promovării

Dorin Butunoiu spune că are un proiect pentru a ataca promovarea în sezonul următor, iar pentru punerea lui în aplicare clubul are nevoie de un sprijin financiar în jurul sumei de 200.000 de euro. Antrenorul principal Mihai Ciobanu, care a trăit povestea anilor ’80 chiar din postura de jucător al Metalosportului devenit Oţelul, a spus că pentru promovare „este nevoie în primul rând de păstrarea lotului cu care am terminat campionatul şi aducerea a încă 4-5 jucători de valoare”.

Fără sprijin, retragere din Liga III

Totodată, preşedintele Dorin Butunoiu a vorbit şi despre varianta pesimistă a viitorului echipei, spunând că nu-i va mai putea susţine activitatatea în liga a treia în aceleaşi condiţii financiare ca în sezonul recent încheiat. Acesta a precizat că s-au primit până acum de la municipalitate anul trecut şi în cel curent în total 220.000 de lei, iar cheltuielile echipei au fost în jurul sumei de 370.000 de lei.

„Mai avem de primit 35.000 de lei din suma alocată nouă din bugetul municipalităţii. Mulţumim Primăriei, Consiliului Local, pentru acest sprijin, fără de care nu am fi putut să terminăm campionatul. Însă, nu mai pot singur să susţin diferenţa, să folosesc întruna cardul personal de ruşine faţă de jucători. Nu cred că putem începe campionatul în aceleaşi condiţii financiare ca până acum. Am arătat că putem din toate privinţele, conducere, antrenori şi jucători, dar pentru a ne menţine în liga a treia avem nevoie de un sprijin de 100.000 de euro”, a declarat Butunoiu.

Acesta a adăugat că fotbalul în Galaţi are nevoie de sprijin de la toate autorităţile locale, nu doar de la municipalitate, dar s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean (CJ), cu toate că este şi consilier judeţean. „Dacă vrem să mai avem fotbal în oraş, trebuie implicare totală. De astăzi, nu la reluarea pregătirilor sau începerea campionatului! Mă refer atât la privaţi cât şi la autorităţile publice, atât Consiliul Local cât şi cel Judeţean. O să fac demersuri, dar nu ştiu cât voi reuşi la CJ, pentru că acesta nu s-a implicat niciodată în susţinerea sportului gălăţean. Pe oamenii care n-au făcut sport în viaţa lor este greu să-i mai convingi la 70 de ani că trebuie să se implice”, a adăugat Butunoiu.

Metalosport a încheiat campionatul Ligii a III-a, Seria 2, pe locul 9, după ce la finalul turului era pe loc de retrogradare. Într-un clasament al returului, echipa gălăţeană a fost pe poziţia a cincea.

Citit 3224 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.