VESTEA CEA MARE pentru CSU, de la Federaţie: "Pregătiţi-vă de Liga Naţională, aveţi şanse mari"

VESTEA CEA MARE pentru CSU, de la Federaţie: "Pregătiţi-vă de Liga Naţională, aveţi şanse mari"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Echipa gălăţeană de handbal masculin este foarte aproape de a lua locul Ştiinţei Bacău în primul eşalon


Cei de la echipa masculină de handbal CSU Galaţi şi-au făcut calculele cu realism pentru turneul de baraj pentru promovarea/ menţinerea în Liga Naţională, iar acum sunt foarte aproape de a le vedea concretizate. Doar primele două clasate obţineau dreptul de a juca în ediţia viitoare a primului eşalon şi, cum cele două participante venite din Liga Naţională erau mult superioare valoric, cei de la CSU şi-au propus să termine imediat după acestea. “Suntem realişti şi ca obiectiv avem locul 3, să fim primii sub linie pentru cazul în care vreauna din echipe nu se va înscrie în Liga Naţională”, declara Mihai Pantea, antrenorul echipei şi preşedinte al clubului, înaintea turneului care a avut loc weekendul trecut.

Obiectivul a fost îndeplinit, iar vestea concretizării calculelor făcute a venit foarte repede. Deocamdată neoficial, cei de la CSU au fost anunţaţi, ieri, de la Federaţia Română de Handbal (FRH) să se pregătească pentru Liga Naţională şi să-şi facă echipă la exigenţele primului eşalon. "Preşedintele federaţiei, Alexandru Dedu, ne-a contactat telefonic şi ne-a anunţat să ne pregătim pentru a juca în Liga Naţională. Ne-a spus că sunt şanse foarte mari, cam de 90 la sută, pentru că HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău au mari probleme financiare şi este foarte posibil ca cel puţin una din ele să nu se înscrie. De altfel, cei de la Bacău, cu care sunt în relaţii amicale, mi-au confirmat această ipoteză”, a spus Mihai Pantea.

Un nou club la Bacău

Formaţia Ştiinţa Bacău, care a încheiat campionatul pe locul 8, este în pragul desfiinţării, din cauza datoriilor foarte mari pe care le are, în special către jucători. La Bacău, a fost înfiinţată o altă echipă masculină, CSM, căreia FRH nu-i permite să preia palmaresul şi locul în Liga Naţională de la Ştiinţa decât dacă se plătesc datoriile către jucători. Cum sumele de plată sunt foarte mari, cei din Bacău preferă să o ia de la capăt cu CSM şi să promoveze după un sezon din eşalonul secund. Practic, este o situaţie similară celei de la Galaţi din 2012, când Danubius a putut prelua locul în prima ligă de la HC Oţelul doar după ce a achitat datoriile acesteia din urmă către jucătoare. Nu la fel au stat lucrurile cu HCM Rm. Vâlcea, care a fost acceptată în prima ligă în locul Oltchimului fără achitarea datoriilor, însă s-a ajuns la multe procese în instanţele de judecată şi actuala conducere a FRH nu mai tolerează astfel de situaţii.

Oarecum la fel ca la Bacău stau lucrurile şi cu fosta campioană HCM Constanţa, însă aici situaţia nu este deloc clarificată, existând încercări de preluare şi a palmaresului de un eventual nou club.

Citit 2324 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.