Oţelul este în negocieri avansate cu Steaua pentru cedarea lui Tudorie
Foto: Alex Tudorie, după golul marcat împotriva Stelei în 2013

Oţelul este în negocieri avansate cu Steaua pentru cedarea lui Tudorie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De atacantul Oţelului mai sunt interesate şi alte echipe, una dintre acestea fiind Grasshopper Zurich

Pentru a avea un buget cu care să poată ţinti promovarea în următorul sezon, cei de la Oţelul îşi pun mari speranţe în vânzarea de jucători pe sume importante, iar cel mai aproape de a aduce bani în contul clubului este atacantul echipei naţionale de tineret Alexandru Tudorie.

Cea mai probabilă destinaţia a acestuia este Steaua, care a oferit 250.000 de euro, iar negocierile continuă, clubul gălăţean dorind şi un procent dintr-un eventual transfer ulterior. Ovidiu Burcă, managerul sportiv al FC Oţelul, a spus că discuţiile sunt avansate şi că sunt şanse mari ca Tudorie să ajungă la Steaua. “Pentru Tudorie, Steaua este una dintre echipele interesate. Au fost nişte discuţii, cred că suntem destul de aproape. Nu cred că diferenţa dintre ceea ce ne dorim noi şi ce oferă Steaua este atât de mare încât să fie insurmontabilă. Dacă Steaua îl doreşte cu adevărat pe Alex, îl va avea”, a spus Burcă.

Oficialul clubului gălăţean a precizat că pentru Tudorie şi-au mai aratat interesul şi alte echipe. “Mai sunt şi alte oferte pentru jucător din străinătate şi s-au mai interesat de el şi nişte echipe din ţară. Sperăm să alegem bine atât pentru club, cât şi pentru jucător. Este foarte important să meargă într-un mediu unde să poată să-şi continue curba ascendentă pe care se află, în ultimele luni s-a văzut progresul lui, în special din punct de vedere fizic, unde avea anumite deficienţe", adăugat Ovidiu Burcă.

Surse din interiorul clubului Oţelul susţin că ultimii care s-au interesat de jucătorul în cauză sunt elveţienii de la Grasshopper Zurich, care au solicit informaţii preliminare la sfârşitul săptămânii trecute.

Alexandru Tudorie este curtat de Steaua de foarte mult timp, prima ofertă făcută celor de la Oţelul datând din septembrie 2013. Clubul gălăţean a refuzat-o, iar trei luni mai târziu atacantul, care avea atunci 17 ani, a marcat împotriva Stelei, în meciul de campionat de la Galaţi încheiat la egalitate, scor 1-1. În decembrie anul trecut, Steaua a făcut o nouă ofertă, dar nici atunci nu s-a ajuns la un acord.

În ultima etapă a campionatului Ligii I recent încheiat, Tudorie a înscris unul din cele două goluri cu care Oţelul a învins pe ASA la Tg. Mureş, rezultat în urma căruia Steaua a devenit campioană.

Interes şi pentru Miron

Un alt jucător promiţător pe care Oţelul încearcă să-l cedeze în această vară pe o sumă avanatajoasă este fundaşul central George Miron, de asemenea component al echipei naţionale de tineret. “Şi pentru Miron există interes, sunt mai multe cluburi care ne-au sunat. Sperăm să găsim şi pentru el o echipă dispusă să ofere o sumă bună de transfer”, a mai spus Ovidiu Burcă.

În cazul lui Miron, încă nu există o ofertă concretă.

Citit 1628 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iunie 2015 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.