Reacţii pro şi contra: Proiectul "noului Oţelul" i-a divizat pe suporteri

Reacţii pro şi contra: Proiectul "noului Oţelul" i-a divizat pe suporteri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Asocierea în urma căreia Metalosport urmează să devină ASC Oţelul i-a împărţit în două tabere pe gălăţenii care până acum aveau acelaşi ideal, susţinerea campioanei din 2011


Anunţarea proiectului "noului Oţelul", care are ca punct de pornire asocierea dintre Metalosport şi ASC Oţelul şi ţintă finală ajungerea în prima ligă şi preluarea palmaresului de la FC Oţelul, după eventuala declarare a falimentului acestui club, a generat numeroase reacţii pe site-urile de socializare şi nu numai, din partea suporterilor oţelari. Aceştia au ajuns foarte repede să se dezbine în două tabere, una a celor care consideră necesară apariţia noului Oţelul şi o acceptă, iar cealaltă extrem de ostilă grupării pe care au catalogat-o drept "clonă".

Spre exemplu, Viorel Crăciun spune pe Facebook că „este bine că s-a început acum acest proiect! Dacă se aştepta până la falimentarea Oţelului din liga a doua, aveam ocazia să pierdem un an. Voi chiar credeţi că se va juca ceva la Slobozia?”.

Alberto Antonio Alfredo, suporterul italian care spune că a venit în Galaţi îndrăgostit de o fată şi a rămas din dragoste pentru Oţelul, critică tocmai momentul în care s-a anunţat acest proiect. „Cu toţii, inclusiv eu, speram ca în caz de faliment să existe un alt club care să preia emblema, culorile şi palmaresul Oţelului. Dar ce nevoie era să grăbiţi lucrurile în aşa fel încât acum trebuie să staţi şi să vă uitaţi nerăbdători, din 5 în 5 minute, dacă e oficial sau nu falimentul? E ca şi cum un bărbat are nevasta la spital, pe moarte, iar în loc să stea lângă ea şi să o ţină de mână, stă la uşa spitalului cu amanta, întrebând continuu: „A murit, a murit?”, ca să se poată duce la starea civilă, să se căsătorească din nou. Cât timp va avea adevăratul Oţelul de trăit, vom rămâne lângă el şi-l vom susţine, pentru că ăsta e angajamentul de suporter, să fii lângă echipa la rău mai mult decât la bine, nu să treci la o altă barcă înainte de a se scufunda corabia definitiv", a fost mesajul lui Alberto, tot pe Facebook.

Un punct de reper important în comunitatea roş-alb-albastră, siteul suporterilor „oţelari” www.dunareabatrana.ro, şi-a spus tranşat poziţia în acest subiect, anunţând că numele noii echipe nu va mai apărea în niciun articol.

„Oţelul nu a murit încă!!! Aşa că nu putem să-l înlocuim deodată, ca pe o haină ruptă, prin cumpărarea uneia mai frumoase, mai lucioase, mai nouă sau mai la modă! Oţelul nostru, Oţelul roş-alb-albastru se zvârcoleşte în chinuri groaznice, iar oamenii care şi-au dedicat viaţa lui se răsucesc în morminte! Acum e momentul să luăm această minunată echipă şi să o strângem la piept, să o alinăm, să-i sărutăm stema şi drapelul sfânt şi să mergem alături de ea până la capăt! Chiar dacă acest capăt înseamnă falimentul, avem datoria morală să nu ne oprim. Dunărea Bătrână şi probabil destui alţi suporteri vor merge până la final cu Oţelul nostru, Oţelul adevărat, Oţelul lui Puiu Vasilache... Indiferent că unii îi alipesc total nepotrivit etichete precum Bucureşti, Ilfov sau Adamescu, nu uitaţi că echipa aceasta are palmaresul, culorile sfinte şi (re)numele de Oţelul. După ce acest Oţelul nu va mai exista şi, din păcate, ştiu şi simt că acest final tragic nu este departe, site-ul Dunărea Bătrână se va autosuspenda pe termen nedefinit până ce capul şi corpul acestei entităţi vor fi iar unul. Adică atunci şi numai atunci când palmaresul, numele şi culorile echipei vor reveni acasă!”, a fost comunicatul semnat de Vlad Drăgan, unul dintre administratorii siteului.

Miting de susţinere pentru FC Oţelul

Cunoscutul grup de suporteri „Steel Boys” a anunţat că intenţionează să organizeze, pe 25 iulie, un miting prin care să-şi exprime susţinerea faţă de FC Oţelul, echipa din liga secundă. În acest sens, ieri a fost depusă cerere de autorizare la Primăria Municipiului Galaţi.

Citit 3123 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 19:03

13 comentarii

 • postat de show must go on
  Vineri, 10 Iulie 2015 13:30
  194.102.189.***
  Nu mi se pare constructiva astfel de abordare din partea ziarului Viata Libera sa imparta in 2 tabere pe suparatii suporteri ai Otelului. In loc sa se faca o analiza pertinenta a situatiei actuale din fotbalul galatean si a solutiilor care ar trebui luate , s-a preferat sa se puna gaz pe focul supararii galatene. Nu cred ca-i cineva fericit ca s-a ajuns in aceasta situatie si nu-i normal sa muti problema creata de bogatii Romaniei in randul suporterilor.
  Dezbina ca sa conduci !!! ( asta-i deviza voastra)
  scandal, scandal, scandal asta va place. Doar e la moda circul de la TV.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Tralala
  Vineri, 10 Iulie 2015 09:30
  188.25.104.***
  @07:45 dar tu stii istoria? Se pare ca nu dar te dai destept. Uite un extras de pe DB: "Cât despre subiectul clonării în istorie... Puiu Vasilache a reclădit Oţelul pentru că PCR-ul îl lua şi-l muta în alte oraşe cu forţa. Nu aveai cum să te opui comuniştilor. Alte vremuri, tată! Preşedintele-erou Puiu Vasilache a tot reclădit o echipă, care la ora aia era a treia sau a patra ca importanţă în Galaţi! Azi se încearcă clonarea unei echipe devenită fanion pentru oraşul Galaţi, o echipă care a învins pe Juventus Torino, o echipă care a stat 24 de ani consecutiv în Liga I, o echipă care a câştigat Cupa UEFA Intertoto, campionatul şi Supercupa. Observaţi diferenţele! Puiu Vasilache lua de la zero o formaţie care la ora aia nu însemna mai nimic, nici pentru gălăţeni măcar! În ziua de azi se încearcă clonarea unei echipe care a ajuns ce a ajuns pe munca, ambiţia şi încăpăţânarea preşedintelui-erou." (V. Dragan)
  2
  7
  Raportează
 • postat de @iume S.A.B.
  Vineri, 10 Iulie 2015 07:45
  79.116.111.***
  Bai revoltatule ,iume S.A.B. sau cum te mai cheama .Daca te dai asa iubitor de echipa Otelul ,stii macar istoria ei ? Stii pe naiba .Asa va treziti vorbind toti marii infocati fani ai echipei ,fara a sti nici macar pe ce lume traiti .Actuala Otelul ,tot dintr-o fuziune cu Metalosport in 1982 a reaparut . Si a trait fericita pana acum ,cand datorita lui Adamescu va intra in faliment .Asta este .O sa o luam de la capat ,cum sa facut si in 1982 si vom redobandi palmaresul si culorile .Toate au un inceput si un sfarsit .Bucurati-va mai bine ca exista un nou inceput ,pentru ca sunt orase mari din tara care ar face fuziune si cu mama lor numai sa aiba o echipa de fotbal .
  4
  5
  Raportează
 • postat de iume S.A.B.
  Vineri, 10 Iulie 2015 01:47
  188.106.77.***
  Postacii de la Liga suporterilor adica cel 7 membri cateii lui stan au umplut siteurile cu metalosportul. Otelul adevarat nu a murit dar voi deja sustineti alta echipa. Ok. Plecati la alta echipa, dar nu ne bagati pe gat echipe ce Nu au Nicole treaba cu Otelul.
  5
  4
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Joi, 09 Iulie 2015 21:22
  5.13.238.***
  @OTELUL: Erau cumva fonduri europene sau ce? Cat a fost Stan presedinte stim ca s-au dus pe datoriile clubulu, pe un an de Liga I, pe cheltuielile cu Champion League, inclusiv cu reparatii la Arena Nationala, si pe primele de joc ale celor ce au castigat titlul, cam 100000 de euro de jucator.
  Dupa ce a venit Adamescu s-au facut doua asigurari pentru jucatori de multe milioane de euro, s-au cazat jucatorii pe la Intercontinental, s-a platit firma de paza a lui Adamescu si gata banii.
  Dar de ce sa intervina organele statului? Banii aia au intrat in conturi private. Pe tine te intreaba DNA de ce nu iti iei haine ieftine si iti iei unele scumpe?
  4
  6
  Raportează
 • postat de doar OTELUL
  Joi, 09 Iulie 2015 20:46
  89.136.231.***
  si o intrebare retorica....oare dupa decesul OTELULUI nu va mai interesa pe nimeni, adica organe abilitate prin lege, CE S-A INTIMPLAT CU ADEVARAT CU ACEI APROX. 18 MILIOANE DE EURO ce au intrat in contul clubului dupa cistigarea campionatului? oare nimeni nu poate fi tras la raspundere de disparitia lor subita si falimentarea clubului? chiar a fost totul asa de legal facut? oare peste tot se va asterne uitarea, ca peste mort? oare nu de asta s-a ajuns aici? SA NE BUCURAM ACUM CA AVEM O CLONA LA SCHIMB.
  4
  5
  Raportează
 • postat de doar OTELUL
  Joi, 09 Iulie 2015 20:32
  89.136.231.***
  oricum lucrurile vor decurge asa cum vor ei, adica primarul, bors si adamescu pe care-i doare fix undeva de suporteri indiferent de orientarea pro sau anticlona. cit timp OTELUL traieste orice alta echipa ce are acest nume inclus e o clona iar dupa decesul OTELULUI nu va fi decit o echipa ce imbraca haina mortului. doar OTELUL.
  4
  2
  Raportează
 • postat de MIR
  Joi, 09 Iulie 2015 16:53
  194.102.86.***
  Sustin noul proiect ...este trist dar cam aceeasi situatie a fost si in 1981. Otelul Galati actual a ramas doar o societate aflata in plin proces de faliment , nu mai este de mult un club sportiv.
  4
  7
  Raportează
 • postat de vivian
  Joi, 09 Iulie 2015 16:33
  79.116.111.***
  Adamescu intentionat nu a platit nici un ban pe chiria stadionului pentru ca echipa sa fie data afara si apoi sa paraseasca orasul si sa dispara incetul cu incetul .Daca-l interesa aceasta echipa investea bani in ea. Iar asa zisii suporteri ultra sau cum s-or mai numi ar trebui sa protesteze la usa lui Adamescu sa-l faca sa cedeze palmaresul echipei gratis , pentru ca asa la luat .Iar proiectul propus ar trebui sprijinit pentru ca adevaratii galateni care au ridicat pe OTELUL acolo se afla si vor sa faca ,in frunte cu Hagioclu si Tanase ceva pentru orasul asta si pentru galateni .
  3
  7
  Raportează
 • postat de pentru sustin noul proiect
  Joi, 09 Iulie 2015 15:05
  79.116.96.***
  Oameni buni chiar nu intelegeti ca la actuala otelul ilfov ,pentru ca asa se numeste acum ,nu mai exista nimic care sa va reprezinte ? Toti galatenii si cei care au facut performanta pentru aceasta echipa au fost alungati Au ramas doar palmaresul si culorile vechi ,in rest nimic nu mai este .Eu va intreb pe voi ultrasii , de ce nu ati iesit si nu va-ti revoltat cand au fost date afara toate gloriile otelului ? De ce nu va revoltati pe actuala conducere care nu da un leu la echipa ,aceasta traind doar din transferuri si din banii de la tv pana acuma ? Nu au fost in stare sa plateasca 200.000 de euro sa-si achite chiria la stadion atata timp . Nu vedeti ca nu -i bintereseaza soarta acestui club ,scopul lor fiind numai sa castige pana la ultima suflare a echipei ? Ce fel de galateni sunteti ,cand nu vreti sa sustineti un proiect care se vrea pentru galateni ? Se va recupera si palmares si culori dar pana atunci deja putem avea o echipa macar in liga 3 si nu in liga 5 .
  2
  13
  Raportează
 • postat de UN ADEVARAT SUPORTER AL GALATIULUI
  Joi, 09 Iulie 2015 14:46
  5.13.232.***
  MANDRIA SI PROSTIA COSTA .ASTA SA INTAMPLAT SI LA CRAIOVA SI DACA NU APAREA NOUA UNIVERSITATEA ,STATEAU "MANDRI CU CULORILE SI STEMA IN BRATE " SI ACUM SI SE UITAU LA TELEVIZOR ASTEPTAND SA VINA CINEVA SA INVESTEASCA IN LOCUL LUI MITITELU . SI ASTA PENTRU CE ? PENTRU MAXIM 1000 DE ASA ZIS SUPORTERI ,CARE NICI BILETE LA MECI NU-SI CUMPARA SI AU MANDRIA LOR DE A NU SUSTINE CEVA BUN PENTRU ORAS SI PENTRU ADEVARATII SUPORTERI AI ORASULUI CARE SUNT CATE VA MII , NU 1000 .SI MAI ALES CA INTENTIA NOULUI CLUB , ESTE DE A RECUPERA PALMARESUL VECHI AL OTELULUI . SI DACA TOT SUNTETI ASA VEHEMENTI , TARE SUNT CURIOS CATI SUPORTERI DIN ASTIA "MANDRI " VOR MERGE LA SLOBOZIA ETAPA DE ETAPA SA VADA MECIURILE ECHIPEI " LOR DE SUFLET " ? PUNEM PARIU CA MAI MULT DE 10 -20 NU VOR FI ?
  4
  16
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Joi, 09 Iulie 2015 12:15
  91.208.234.***
  Stadionul Otelul va fi demolat si terenul va fi vandut unor dezvoltatori imobiliari potenti, capabili sa construiasca repede. Cu cat se construieste mai repede, cu cat uita lumea mai repede ce a fost acolo.
  Cati mai tin minte ca pe locul Dunarea Mall era un autoservice? Sau ca pe faleza era un vapor numit Libertatea?
  16
  2
  Raportează
 • postat de GOGU
  Joi, 09 Iulie 2015 08:45
  5.13.187.***
  PROPUN CA STADIONUL OTELUL SA POARTE NUMELE PUIU VASILACHE
  8
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.