Reacţii pro şi contra: Proiectul "noului Oţelul" i-a divizat pe suporteri

Reacţii pro şi contra: Proiectul "noului Oţelul" i-a divizat pe suporteri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Asocierea în urma căreia Metalosport urmează să devină ASC Oţelul i-a împărţit în două tabere pe gălăţenii care până acum aveau acelaşi ideal, susţinerea campioanei din 2011


Anunţarea proiectului "noului Oţelul", care are ca punct de pornire asocierea dintre Metalosport şi ASC Oţelul şi ţintă finală ajungerea în prima ligă şi preluarea palmaresului de la FC Oţelul, după eventuala declarare a falimentului acestui club, a generat numeroase reacţii pe site-urile de socializare şi nu numai, din partea suporterilor oţelari. Aceştia au ajuns foarte repede să se dezbine în două tabere, una a celor care consideră necesară apariţia noului Oţelul şi o acceptă, iar cealaltă extrem de ostilă grupării pe care au catalogat-o drept "clonă".

Spre exemplu, Viorel Crăciun spune pe Facebook că „este bine că s-a început acum acest proiect! Dacă se aştepta până la falimentarea Oţelului din liga a doua, aveam ocazia să pierdem un an. Voi chiar credeţi că se va juca ceva la Slobozia?”.

Alberto Antonio Alfredo, suporterul italian care spune că a venit în Galaţi îndrăgostit de o fată şi a rămas din dragoste pentru Oţelul, critică tocmai momentul în care s-a anunţat acest proiect. „Cu toţii, inclusiv eu, speram ca în caz de faliment să existe un alt club care să preia emblema, culorile şi palmaresul Oţelului. Dar ce nevoie era să grăbiţi lucrurile în aşa fel încât acum trebuie să staţi şi să vă uitaţi nerăbdători, din 5 în 5 minute, dacă e oficial sau nu falimentul? E ca şi cum un bărbat are nevasta la spital, pe moarte, iar în loc să stea lângă ea şi să o ţină de mână, stă la uşa spitalului cu amanta, întrebând continuu: „A murit, a murit?”, ca să se poată duce la starea civilă, să se căsătorească din nou. Cât timp va avea adevăratul Oţelul de trăit, vom rămâne lângă el şi-l vom susţine, pentru că ăsta e angajamentul de suporter, să fii lângă echipa la rău mai mult decât la bine, nu să treci la o altă barcă înainte de a se scufunda corabia definitiv", a fost mesajul lui Alberto, tot pe Facebook.

Un punct de reper important în comunitatea roş-alb-albastră, siteul suporterilor „oţelari” www.dunareabatrana.ro, şi-a spus tranşat poziţia în acest subiect, anunţând că numele noii echipe nu va mai apărea în niciun articol.

„Oţelul nu a murit încă!!! Aşa că nu putem să-l înlocuim deodată, ca pe o haină ruptă, prin cumpărarea uneia mai frumoase, mai lucioase, mai nouă sau mai la modă! Oţelul nostru, Oţelul roş-alb-albastru se zvârcoleşte în chinuri groaznice, iar oamenii care şi-au dedicat viaţa lui se răsucesc în morminte! Acum e momentul să luăm această minunată echipă şi să o strângem la piept, să o alinăm, să-i sărutăm stema şi drapelul sfânt şi să mergem alături de ea până la capăt! Chiar dacă acest capăt înseamnă falimentul, avem datoria morală să nu ne oprim. Dunărea Bătrână şi probabil destui alţi suporteri vor merge până la final cu Oţelul nostru, Oţelul adevărat, Oţelul lui Puiu Vasilache... Indiferent că unii îi alipesc total nepotrivit etichete precum Bucureşti, Ilfov sau Adamescu, nu uitaţi că echipa aceasta are palmaresul, culorile sfinte şi (re)numele de Oţelul. După ce acest Oţelul nu va mai exista şi, din păcate, ştiu şi simt că acest final tragic nu este departe, site-ul Dunărea Bătrână se va autosuspenda pe termen nedefinit până ce capul şi corpul acestei entităţi vor fi iar unul. Adică atunci şi numai atunci când palmaresul, numele şi culorile echipei vor reveni acasă!”, a fost comunicatul semnat de Vlad Drăgan, unul dintre administratorii siteului.

Miting de susţinere pentru FC Oţelul

Cunoscutul grup de suporteri „Steel Boys” a anunţat că intenţionează să organizeze, pe 25 iulie, un miting prin care să-şi exprime susţinerea faţă de FC Oţelul, echipa din liga secundă. În acest sens, ieri a fost depusă cerere de autorizare la Primăria Municipiului Galaţi.

Citit 3307 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.