FOTBAL: Reunirea lotului FC Oţelul a fost reprogramată

FOTBAL: Reunirea lotului FC Oţelul a fost reprogramată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Starea de incertitudine de la FC Oţelul este amplificată de întârzierea reunirii lotului de jucători pentru începerea pregătirilor în vederea următorului campionat al ligii secunde, eşalon unde echipa gălăţeană a retrogradat după 24 de ani fără întrerupere de prezenţă în prima ligă.

În prima fază, reunirea ar fi trebuit să aibă loc pe 6 iulie, dar managerul sportiv Ovidiu Burcă preciza că e o programare provizorie. Apoi a fost anunţată data de 10 iulie pentru primul antrenament de după vacanţă, dar din nou reunirea a fost amânată, de data aceasta pentru 15 iulie, ora 17.00.

La cum decurg lucrurile în ultima perioadă, suporterii au destule motive să aştepte cu îngrijorare data de 22 iulie, ultima zi în care mai pot face înscrieri în Liga a II-a.

Deocamdată, în ceea ce priveşte componenţa lotului de jucători, în această perioadă precompetiţională au fost anunţate doar plecări. Ultima la acest capitol este cea a portarului Gabriel Abraham, care a semnat cu Dinamo un contract pe patru ani. Acesta avea o clauză în contractul cu Oţelul conform căreia din sezonul care urmează îi creşte salariul la 2.000 de euro, mult prea mare pentru posibilităţile actuale ale clubului, astfel că s-a preferat să fie lăsat să plece gratis, Oţelul urmând să primească 50 la sută din suma unui eventual transfer ulterior, dar nu mai puţin de 100.000 de euro.

Astfel, dintre cei care au făcut parte şi sezonul trecut din lot, au mai rămas sub contract cu Oţelul doar Tătar, Stoian, Moglan, Murgoci, Hotoboc şi Leca.

Nici din punct de vedere financiar nu sunt motive de optimism. Surse din interiorul clubului au dezvăluit că în urma întâlnirii administratorului special Vlad Răpişcă cu reprezentanţii lui Dan Adamescu (principal acţionar, prin intermediul companiei TNG), FC Oţelul are la dispoziţie pentru a începe campionatul doar în jur de 200.000 de euro, banii veniţi din transferul lui Tudorie la Steaua, nimic în plus pentru a se ajunge la bugetul dorit, de 800.000 de euro, pentru declaratele ambiţii de promovare.

Fotbal Club Oţelul SA, societatea care adminsitrează echipa, se află în proces de insolvenţă. În luna septembrie, trebuie să prezinte la Tribunalul Bucureşti un nou plan de reorganizare, iar dacă acesta nu va fi aprobat de instanţă, va fi declarat falimentul.

Citit 2222 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.