BOX: Gălăţeanul Lucian Bute revine în ring peste o lună

BOX: Gălăţeanul Lucian Bute revine în ring peste o lună
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Pugilistul gălăţean va susţine primul său meci după o pauză de un an şi jumătate, în compania italianului Andrea Di Luisa


Fostul campion mondial Lucian Bute (35 de ani) a anunţat, marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Canada, la Montreal, că îl va avea ca adversar în gala programată pe 15 august, la Center Bell din Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa, 33 de ani.

Lucian Bute va reveni pe ring după o pauză de un an şi jumătate, afirmând din nou că ţelul său este de a redeveni campion mondial. “Mă simt bine. Sunt sănătos în acest moment. Mai am multe de realizat în box. Ţelul meu este să redevin campion mondial sau în cel mai rău caz măcar să am şansa să lupt pentru titlu. Acesta este visul meu. Cred că am o şansă mare în anul următor pentru asta”.

Lucian Bute consideră că vârsta sa nu reprezintă un impediment. “Nu este vorba de vârstă, ci de pasiune, de dorinţa de a realiza asta. Pauza a fost bună, astfel am avut mai mult timp să mă gândesc la tot. Am schimbat şi stafful. Sunt concentat pe antrenamente, şase zile pe săptămână, de două ori pe zi”, a mai spus Lucian Bute.

După “ruptura” de Stephan Larouche, Bute s-a antrenat din vara trecută cu celebrul Freddie Roach, iar de aproximativ două luni se antrenează, în Dorval (vestul Montrealului), alături de fraţii Howard şi Otis Grand.

Fraţii Grand sunt foştii antrenori ai lui Librado Andrade, cel care a fost de două ori învins de pugilistul gălăţean. “Cu trei luni în urmă, când Lucian ne-a contactat, nu puteam să cred în oportunitatea asta. Am fost uluit”, a spus Howard. “Am fost reţinut să îmi exprim opinia la prima vedere. Apoi am fost surprins de forma bună în care se afla Lucian. Am auzit din toate părţile că el este terminat, că a făcut... una şi alta. E departe de a fi terminat. Tot ce i-a lipsit lui au fost nişte persoane pozitive. Cel mai important lucru este că Lucian se simte fericit la sala noastră”, a mai spus Howard.

Di Luisa, campionul european fără frică

Andrea Di Luisa are un palmares asemănător cu cel al pugilistului român în ceea ce priveşte numărul de înfrângeri, respectiv două, în timp ce la victorii italianul deţine 17, iar Bute are 31. Di Luisa este campionul european en titre la categoria supermijlocie. Di Luisa a boxat ultima oară în decembrie 2014, când a câştigat titlu EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco.

Pentru Di Luisa, va fi unul din cele mai importante meciuri din cariera sa. "Sunt foarte fericit pentru această ocazie. Îl cunosc pe Bute, ne-am bătut la amatori. E foarte bun şi îl respect, dar nu mi-e frică de el", a spus Di Luisa.

Protocolul meciului prevede ca pugiliştii să poată avea un kilogram în plus faţă de limitele categoriei supermijlocie.

Lucian Bute a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată, după ce românul s-a accidentat la spate. Lucian Bute a devenit deţinător al centurii de campion mondial în versiunea IBF la categoria supermijlocie în 2007, titlu pe care şi l-a apărat cu succes de nouă ori, până în 2012.

Citit 1180 ori Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2015 08:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.