Derbiul gălăţean din Cupă, încheiat cu o mare surpriză. Metalosport a fost eliminată de Valea Mărului

Derbiul gălăţean din Cupă, încheiat cu o mare surpriză. Metalosport a fost eliminată de Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Câştigătoarea ultimei ediţii a Ligii a IV-a s-a impus, în reprizele de prelungiri, în faţa unui adversar care a avut doar două rezerve

Miercuri s-au disputat meciurile primei etape naţionale a „Cupei României” la fotbal, în care au evoluat echipele câştigătoare din faza judeţeană, plus cele din Liga a III-a. Această rundă nu a fost scutită de surprize, una dintre cele mai mari înregistrându-se la singurul meci disputat în judeţul Galaţi, cel de la Valea Mărului. Aici s-au întâlnit localnicii de la Avântul, câştigători ai ultimei ediţii a Ligii a IV-a, şi Metalosport Galaţi, din eşalonul al treilea. Meciul a fost aşa cum se anunţa, foarte echilibrat, necesitând şi reprizele de prelungiri pentru desemnarea câştigătoarei.

Chiar în ultimele momente ale primei reprize, cei de la Metalosport au deschis scorul, prin Moise (min. 45), după ce dominaseră această parte a meciului. Avantajul oaspeţilor a fost anulat în min. 64, când Gârleanu a marcat pentru 1-1, scor care s-a păstrat până în min. 90, astfel că s-a intrat în cele două reprize de prelungiri. Continuând să domine jocul, cei de la Avântul au marcat golul care avea să le aducă victoria, prin Spânache, min. 104. Cu scorul de 2-1 (0-1; 1-1), echipa campioană judeţeană s-a calificat pentru a doua etapă naţională, programată pe 29 iulie.

Echipa de Liga a III-a are o singură scuză pentru această eliminare în faţa unui adversar de eşalon inferior, Metalosport având la dispoziţie doar 13 jucători la această partidă, dintre care doi au fost portari, astfel că antrenorul Mihai Ciobanu a putut efectua o singură schimbare în ceea ce priveşte jucătorii de câmp. Metalosport, care şi-a început antrenamentele în urmă cu o săptămână, îşi va stabili lotul pentru următorul sezon în perioada următoare, iar dacă în proiectul de a deveni ACS Oţelul se va trece la fapte, în principal dacă va beneficia de un buget corespunzător, obiectivul va fi promovarea în liga secundă. Dorin Butunoiu, preşedintele clubului, a precizat că echipa nu-şi va schimba denumirea atât timp formaţia de ligă secundă FC Oţelul va fi în viaţă.
La Valea Mărului, brigada gălăţeană de arbitri, cu Florin Macovei la centru, Răzvan Bedreagă şi Florin Iftode - asistenţi, a condus formaţiile:
Avântul: Stoica - Pintilie, Buleandră, Lupu, Ghisman - Dorofte, Curteanu, Vintilă, Stoian - Spânache, I. Cristian. Au mai intrat: Gârleanu şi Postelnicu (antrenor Bogdan Crăciun).
Metalosport: Vasiliu - Toma, Neagu, Teleagă, Răgălie - Stancu, Tudose, Gâţă, Gohoreanu - Mihu, Moise. Au mai jucat: Vlasie şi Cazacu (antrenor Mihai Ciobanu).

Cealalaltă echipă gălăţeană prezentă în această fază a "Cupei României", Sporting Lieşti (Liga a III-a), a jucat în deplasare, cu Atletic Vaslui, echipă care în această vară a promovat în eşalonul al treilea. A fost un meci fără istoric, vasluienii câştigând la un scor de forfait: 3-0 (2-0). Gazdele au dominat majoritatea timpului, lieştenii având doar două situaţii de gol, prin Bahnaşu şi Dorojan. Antrenorul Eugen Baştină a trimis în teren următorul „unsprezece”: Anghel - Lupu, Nastea, Petrea, Filimon - Anastasie, Ilie, Bogos, Bahnaşu - Dragoş Voicu, Dorojan.

Citit 2913 ori Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2015 17:15

2 comentarii

 • postat de doar OTELUL
  Vineri, 17 Iulie 2015 14:07
  89.136.231.***
  "Dorin Butunoiu, preşedintele clubului, a precizat că echipa nu-şi va schimba denumirea atât timp formaţia de ligă secundă FC Oţelul va fi în viaţă." declaratia asta va ramine in arhiva ziarului. sper ca d-l butunoiu e om de onoare si isi va tine cuvintul dat. HAI OTELUL !!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 17 Iulie 2015 12:42
  5.13.153.***
  Cand ia bataie de la legendara echipa din Valea Marului e Metalosport,nu mai e ASC Otelul?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.