HANDBAL: Fetele de la CSU Danubius au ca obiectiv promovarea

HANDBAL: Fetele de la CSU Danubius au ca obiectiv promovarea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* După doi ani în eşalonul secund, gălăţencele vor revenirea în Liga Naţională * Lotul „studentelor” este pe cale de a se... rotunji, la pregătiri fiind prezente acum 16 jucătoare * Noul sezon va debuta pe 19 septembrie, echipa noastră fiind repartizată în prima serie


Handbalul feminin gălăţean a revenit la viaţă. După retrogradarea de acum doi ani, au fost strânse rândurile şi, sub comanda antrenorului Valeriu Costea, echipa şi-a continuat activitatea în Divizia A. A încheiat sezonul trecut pe locul al cincilea, iar după vacanţa competiţională de vară fetele au revenit la pregătiri. Despre situaţia actuală şi obiectivele echipei CSU Danubius, am purtat un dialog cu antrenorul acestei grupări.

- Domnule Costea, ce se întâmplă, la ora actuală, la echipă?

- După ce ne-am bucurat de o binemeritată vacanţă, la începutul săptămânii trecute am demarat pregătirile. Am început cu câte două şedinţe pe zi, în care punem accentul pe acumulările fizice. Astfel de antrenamente le-am efectuat în aer liber, pe stadioanele „Siderurgistul” şi „Dunărea”. Din 3 august, antrenamentele vor alterna, în sală şi aer liber.

- Cum se vor efectua pregătirile în continuare?

- O săptămână mai târziu ne vom baza pe pregătiri numai în sală. Este începutul perioadei în care ne vom preocupa de latura tehnico-tactică. În acest sens, am programat mai multe meciuri de verificare: trei sau patru, plus alte cinci, care vor avea loc în cadrul unui turneu organizat de echipa din Plopeni. Primul dintre acestea va avea loc săptămâna viitoare, în compania echipei CSM Slobozia. Vrem ca startul în noul campionat să ne găsească puşi la punct cu pregătirile pe toate planurile.

- Cum se va desfăşura noul campionat şi când va debuta?

- Ca şi în sezonul trecut, campionatul eşalonului al doilea se va desfăşura în două serii, echipa noastră fiind repartizată în Seria I. Nu se cunoaşte, încă, numărul echipelor participante. Un lucru sigur se ştie - Divizia A va începe pe 19 septembrie.

- Să vorbim şi despre lotul de jucătoare cu care CSU Danubius va aborda noile întreceri.

- Le-am menţinut în lot pe majoritatea fetelor, cu care, ajutate de câteva noutăţi, să abordăm promovarea în Divizia Naţională. Portari: Daniela Goldic, Laura Bujoiu şi Cătălina Orbeanu - Cosmina Cozma (golgeterul eşalonului secund al sezonului trecut, jucătoare care a participat, în această vară, la Campionatul Mondial Universitar, din Coreea de Sud), Cristina Marcu, Lavinia Poteraşi, Cristina Mircescu, Ioana Pocriş, Gabriela Conache, Irina Başa, Marie Janne Kanda, Alina Croitoru şi Ana Maria Dumitru. Acestora li s-au mai alăturat la antrenamente Iulia Artean, revenită la echipă, şi Ramona Urse (de la CSM Slobozia). De asemenea, contăm pe Andreea Taivan (crescută la Galaţi, revenită acum de la Plopeni) - jucătoare campioană mondială de junioare, în 2014, care se pregăteşte cu noi. Ne preocupă aducerea a încă două-trei fete de valoare, transferate sau chiar sub formă de împrumut.

Citit 1777 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.