BASCHET MASCULIN: Phoenix a transferat un coordonator american

BASCHET MASCULIN: Phoenix a transferat un coordonator american
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul Phoenix îşi încheagă lotul de jucători în vederea abordării campionatului în Liga Naţională de baschet masculin, obiectivul fiind cel de rămânere în primul eşalon. Conducerea clubului a anunţat, duminică, cel de-al şaselea jucător care va evolua în sezonul 2015-2016. Este vorba de americanul Jay Threatt (foto, dreapta).

Florin Nini, antrenorul echipei, s-a declarat mulţumit de alegerea făcută. “Threatt este un conducător de joc care vine de la echipa câştigătoare a ligii finlandeze, aceeaşi echipă de unde l-am luat pe Giordan Watson, la Energia Tg. Jiu, în urmă cu doi ani. Faptul că Threatt a jucat o finală şi că este un conducător de joc experimentat, care ştie să creeze, mă face să am încrederea că vom reuşi să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Nini.

Jay Threatt  este din Richmond (Virginia, SUA), are 25 de ani, 1,80 m înălţime şi joacă pe postul de coordonator de joc. Şi-a început cariera profesională în 2012, când a semnat cu echipa Snaefell (Islanda), unde a înregistrat medii statistice de 18,8 puncte, 5,2 recuperări şi 9,3 pase decisive, în cele 22 de meciuri. A mai evoluat la Heidelberg (Germania, 2013-2014) şi BC Nokia (Finlanda, Liga a II-a), la aceasta din urmă realizând 13,4 puncte, 4,9 recuperări şi 5,1 pase decisive, în 27 de partide.

În 2007, Threatt a absolvit Liceul Highland Springs (Virginia), unde a jucat în echipa liceului, iar din 2009 până în 2012 a făcut parte din echipa Hornets a Universităţii Delaware, unde a atins recordul Conferinţei Atletice Central-Estice (MEAC), cu 458 de pase decisive şi s-a clasat pe locul al doilea la intercepţii, cu 253 de reuşite. În ianuarie 2013, Threatt a fost desemnat MVP-ul (cel mai valoros jucător) al "All Star Game" din Liga MEAC, cu triple-double (21 de puncte, 11 recuperări şi 10 pase decisive). Triple-double este acumularea de un număr total de două cifre în două din cele cinci categorii într-un joc (cea mai comună combinaţie triple-double este de puncte, recuperări şi pase decisive - n.r.).

Ceilalţi jucători transferaţi de la începutul acestei veri sunt: sârbii Milos Pesic şi Milos Bojovici, ucraineanul Yaroslav Lemyk şi autohtonii Ioan Alin Borşa (U Cluj), respectiv, Dragoş Mircea Onea (CSU Cuadripol Braşov).

Reuniunea lotul este programată pe 10 august, iar primul meci oficial va fi în cadrul “Cupei României”, pe 22 septembrie, cu "U" Cluj, pe teren propriu.

Citit 898 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.