Baschetbalista Romina Filip continuă să joace la Phoenix

Baschetbalista Romina Filip continuă să joace la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix, care şi-a încheiat campania de transferuri din această vară, o readuce în lot pe Romina Andreea Filip. Aflată la finalul contractului cu echipa gălăţeană, Filip a ajuns la un acord cu Phoenix, prelungindu-şi înţelegerea pentru încă un sezon. Romina Filip, căpitanul echipei, evoluează la Phoenix din 2013, anul în care gruparea condusă de Florin Nini a promovat în prima ligă feminină.

În acelaşi timp, jucătoarea Anca Şipoş, transferată de la CS BT Alexandria, care semnase deja contractul cu Phoenix, a ales să plece în Franţa, unde va evolua la o echipă din Liga a III-a, "dând dovadă de lipsă de caracter", conform lui Florin Nini.

Regulamentul obligă echipele să aibă o jucătoare româncă pe teren, pe toată perioada jocului. "În acest sens, o creştem pe Andreea Creţu, pe care o felicit pentru evoluţia foarte bună din cadrul Campionatului European", a spus Florin Nini.

În lotul gălăţean se mai regăsesc jucătoare tinere: Gabriela Necula, surorile Bianca şi Denisa Fota, Mihaela Hurduc, Bianca Nini şi Andreea Şoptică, care în sezonul trecut au evoluat tot la Galaţi. Lor li s-au mai alăturat, din această vară, româncele Hanna Demeter şi Mădălina Geleriu.

La capitolul jucătoarelor internaţionale, clubul gălăţean le-a transferat pe americancele Cassie Rochel, Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie şi Amanda Frost.

Tehnicianul pe care se va baza echipa, în acest sezon, este portughezul Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues, antrenorul „naţionalei” Under 20 a Portugaliei.

Altfel, echipa naţională de junioare a României s-a calificat în grupa valorică 1-8 la Campionatul European Under 18, desfăşurat la Bucureşti, înregistrând patru victorii în patru meciuri jucate: cu Luxemburg (62-53), cu Danemarca (70-61), cu Grecia (62-49) şi cu Islanda (63-56).

România urmează să evolueze în Seria E, alături de Turcia, Suedia şi Danemarca, cu precizarea că tricolorele abordează semifinalele având în cont victoria cu danezele. Astfel, miercuri, de la ora 18,15, va avea loc partida România - Turcia, iar joi (ora 18,00) meciul România - Suedia.

Gălăţeanca Andreea Creţu a reuşit în cele patru jocuri din grupă 51 de puncte, 8 recuperări şi 5 pase decisive.

Citit 1592 ori Ultima modificare Marți, 04 August 2015 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.