FOTBAL: Cu doar o lună înainte de startul în Liga a II-a, OŢELUL încearcă închegarea unui LOT competitiv

FOTBAL: Cu doar o lună înainte de startul în Liga a II-a, OŢELUL încearcă închegarea unui LOT competitiv
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La mai puţin de o lună până la începerea campionatului Ligii a II-a, echipa Oţelul, retrogradată după o evoluţie continuă de 24 de ani în prima ligă, va încerca o abordare care să îi permită promovarea încă din primul sezon.

Conducerea clubului, prin Cristi Munteanu, team-managerul echipei, va aduce în probe trei foşti jucători de la Dinamo şi se negociază cu alţi doi, ambii jucători de la Petrolul.

Viorel Ştefan are 23 de ani, este din Crevedia (jud. Dâmboviţa), are 1,73 m înălţime şi joacă pe postul de mijlocaş central. A jucat la “satelitul” lui Dinamo, debutând în Liga a II-a încă din sezonul 2009-2010. A mai evoluat la Săgeata Năvodari, CS Buftea şi Progesul Cernica. A jucat pentru naţionalele de tineret U17, U19 şi U21.

Marius Ioniţă (24 de ani, foto), din Buzău, are 1,95 m înălţime, ceea ce îl face potrivit postului de apărător central. A debutat la echipa de juniori Gloria Buzău, iar apoi a trecut la Dinamo, unde a fost promovat la echipa satelit, în 2010. A mai jucat la Unirea Urziceni, Chiajna, Olimpia Satu Mare şi ACS Berceni.

Raphael Stănescu are 22 de ani, 1,79 m înălţime, are dublă cetăţenie (română şi germană) şi evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv. În România a jucat la Dinamo, atât pe perioada junioratului (2000-2010), cât şi la seniori (2010-2013, în ambele ligi), respectiv la Corona Braşov. Raphael Stănescu este un jucător în care s-au pus foarte multe speranţe de-a lungul timpului, el fiind om de bază la naţionalele U17, U 19 şi  U 21 ale României.

Negocieri cu doi jucători de la Petrolul

De asemenea, sunt negocieri avansate pentru alţi doi jucători, doriţi de Oţelul tot sub formă de împrumut. Doi dintre ei sunt fotbalişti din lotul Petrolului, Alexandru Chiriţă şi Vlad Rusu, pentru care s-a obţinut acordul clubului ploieştean şi se aşteaptă decizia jucătorilor. Chiriţă are 19 ani, joacă pe posturile de mijlocaş ofensiv şi atacant, a venit la Petrolul de la Dinamo, în urmă cu un an, şi are două prezenţe în echipa ploieşteană, în actuala ediţie a Ligii I. Vlad Rusu (25 de ani) este atacant, a fost luat de Gheorghe Hagi la Viitorul în 2011, unde a adunat 20 de prezenţe (trei goluri marcate) în Liga I. A fost împrumutat la FC Clinceni, de unde a fost luat de Petrolul. La echipa din Ploieşti a avut o prezenţă pe teren în acest sezon al Ligii I.

Condiţii improprii de pregătire

Antrenamentele gălăţenilor se desfăşoară în continuare pe jumătate din terenul bazei sportive "Zoltan David" (ex-"Ancora"), în urma retrocedării, în natură, a unei porţiuni considerabile din suprafaţa de joc. În acest moment, nu există o soluţie viabilă pentru rezolvarea acestei probleme, astfel că jucătorii sunt constrânşi să se descurce aşa. De altfel, dacă nu se va găsi o soluţie fie cu stadionul "Dunărea", fie chiar cu "Oţelul", meciurile de “acasă” se vor disputa la Slobozia.

Campionatul Ligii a II-a debutează la sfârşitul lunii, pe 29 august. Oţelul se află în Seria I, alături de Rapid Bucureşti, FC Ceahlăul, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, FC Clinceni, Dacia Unirea Brăila, Bucovina Pojorâta şi Dunărea Călăraşi.

Citit 3717 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2015 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.