Se confirmă că CSU nu poate rezista în Liga Naţională fără transferuri de marcă

Se confirmă că CSU nu poate rezista în Liga Naţională fără transferuri de marcă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Concluzia după ultimele meciuri amicale este că echipa gălăţeană nu poate face faţă unui meci întreg în Liga Naţională cu lotul actual


Echipa masculină de handbal CSU Galaţi, nou promovată în Liga Naţională, a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute, la Ploieşti, trei partide amicale: 32-36 (14-17) cu Energia Lignitul Tg. Jiu, echipă ce va evolua în cupele europene din postura de finalistă a ultimei ediţii a Cupei României, 25-26 (14-14) cu CSM Focşani şi 26-31 (15-17) cu CSM Ploieşti, ultimele două adversare fiind tot nou promovate în prima ligă.

Antrenorul Mihai Pantea, totodată şi director al clubului, s-a declarat mulţumit de atitudinea handbaliştilor din lotul său şi parţial de jocul echipei. "Cu CSM Focşani am început bine, am condus cu patru goluri avans, cedând spre final. La fel şi cu cei din Ploieşti, am condus în primul sfert de oră, apoi s-a mers până spre final cap la cap. Echipa are perioade foarte bune ca nivel al jocului, dar cedează în momentele cheie ale meciurilor, pe fondul lipsei de experienţă", a spus Mihai Pantea.

Concluzia acestuia este că, pentru a se reuşi rămânerea în Liga Naţională, CSU are nevoie de transferul unor jucători de valoare, cu experienţă la nivel de prim eşalon. "Cu o bună pregătire fizică şi cu multă dăruire, echipa a arătat, în formula actuală, că poate face faţă adversarilor, dar numai până la un anumit moment al meciurilor. Apoi, lipsa noastră de experienţă face diferenţa. Abia după un sezon în Liga Naţională, jucătorii pe care îi avem acum în lot ar putea să gestioneze momentele importante. Putem juca extraordinar, să ne autodepăşim, dar nu este de ajuns, diferenţa este mult prea mare faţă de nivelul valoric al celorlalte echipe. Ne trebuie neapărat transferul a măcar doi jucători cu potenţial ridicat şi experienţă, altfel nu cred că putem câştiga vreun meci", a adăugat Mihai Pantea.

Deocamdată, CSU Galaţi îşi desfăşoară activitatea cu un buget asemănător celui din sezonul trecut, unul de nivelul ligii secunde. Pentru a putea face transferurile dorite, se aşteaptă promisa suplimentare a sprijinului financiar din partea municipalităţii, la rectificarea bugetară care teoretic ar urma să fie supusă votului în sedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni.

Patru jucători noi în lot

Faţă de prima perioadă a pregătirilor, în lotul echipei gălăţene au apărut doi noi jucători, care au şi evoluat în meciurile amicale de la Ploieşti: interul dreapta Tiberiu Savu, fost la Dinamo, HC Alexandria şi Universitatea Cluj, şi experimentatul Răzvan Udriştoiu, extrema dreaptă care în a doua jumătate a ultimului sezon a jucat la CSM Satu Mare, iar anterior a activat, în Liga Naţională, la Energia Tg. Jiu şi HCM Minaur Baia Mare.

Aseară erau aşteptaţi să ajungă în Galaţi alţi doi jucători: Andrei Hodorogea (inter stânga şi centru) de la CSM Ploieşti şi pivotul Tiberiu Mureşan, al cărui transfer de la HC Argeş Piteşti a fost perfectat de acum două săptămâni, dar care ajunge abia acum la antrenamente, după participarea cu echipa naţională studenţească, în Portugalia, la Campionatul European Universitar.

Campionatul Ligii Naţionale va începe pe 23 august, în prima etapă CSU Galaţi urmând să joace pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi.

Echipa feminină, amical la Galaţi

Altfel, echipa feminină CSU Danubius, care activează în liga secundă şi are ca obiectiv promovarea în următorul sezon, va susţine miercuri, de la 11,30, în Sala Sporturilor “Dunărea”, un meci amical în compania formaţiei de primă ligă CSM Slobozia.

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2015 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.