Start de campionat pentru trei echipe gălăţene de fotbal

Start de campionat pentru trei echipe gălăţene de fotbal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pentru fotbalul gălăţean astăzi începe noul sezon, cu Oţelul în Liga II, Metalosport  şi Sporting Lieşti în Liga III

 

Pentru prima dată după 25 de ani, startul sezonului pentru fotbalul gălăţean vine mai târziu ca de obicei, pentru că Oţelul nu mai este în primul eşalon, ci în liga secundă. După o vară în care clubul s-a lovit de probleme uriaşe, se începe sezonul cu principal obiectiv continuitatea, ţinerea echipei în viaţă. Tocmai de teama unei eventuale desfiinţări mulţi fotbalişti au refuzat să vină la Galaţi şi nu s-au putut face transferuri cât de cât sonore, astfel că antrenorul Daniel Florea începe având în lot foarte mulţi jucători care abia au terminat junioratul sau chiar sunt încă juniori, partea pozitivă fiind că astfel se poate construi o nouă echipă performantă bazată pe un nucleu de fotbalişti gălăţeni. Elocvent este că Sefer, care are doar 15 ani, este foarte probabil să fie titularizat astă, în partida din prima etapă, cu FC Clinceni (ora 11.00). În schimb, Diarra, venit de la Petrolul, încă nu a fost legitimat şi nu va putea juca, Oţelul fiind în aşteptarea unui document din Franţa, de la Dijon, ultimul club al jucătorului în cauză înaintea venirii în România. 

Componenţa lotului este următoarea: Grecu, Preda, Vicol – Marus, Cojoc, Ioniţă, Murgoci, Viorel Ştefan, Codreanu, Dajbog, Adăscăliţei, R. Stănescu, Stoian, Chipirliu, Mădălin Blănaru, Constantinescu, Sefer, Ed. Dumitru, Avram, Oprea, Ciurea, Istrate, Lică, Diarra.

E oficial, pe “Oţelul” tot turul

Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oţelul Galaţi, a anunţat, vineri, că s-a semnat contractul cu proprietarul stadionului Oţelul, combinatul ArcelorMittal, astfel că echipa îşi va juca pe arena tradiţională toate meciurile de pe teren propriu din turul campionatului ligii secunde. “Mă declar fericit. Am găsit înţelegere totală la domnii din conducerea combinatului, pentru mine este cea mai mare realizare de când sunt la Oţelul. Mă bucur enorm să pot anunţa ca vom juca pe stadionul Oţelul încă de la primul meci de pe teren propriu, marţi îi aşteptăm pe cei de la federaţie să-l omologheze”, a declarat Cristian Munteanu.

Echipei îi va fi permis să efectueze şi un antrenament înaintea fiecărui meci pe stadionul Oţelul. 

Prima partidă de pe teren propriu este programată în etapa a doua, pe 5 septembrie, cu Dunărea Călăraşi.

Metalosport ţinteşte primele locuri

Echipa gălăţeană Metalosport se află înaintea celui de-al doilea start în Liga a III-a. Actuala campanie a pregătirilor a fost una specială. S-au început antrenamentele sub conducerea lui Mihai Ciobanu, multă vreme a planat incertitudinea privind statutul echipei, iar de două săptămâni a fost parafată noua structură. Antrenor principal a fost numit Viorel Tănase, ajutat de secunzii Tudorel Pelin, Dumitru Horovei şi antrenorul cu portarul Tudorel Călugăru, în timp ce Mihai Ciobanu a devenit director tehnic.

În ultima perioadă au fost efectuate 14 transferuri, lotul de start cuprinzând 23 de jucători, dintre care şapte au vârste sub 19 ani, întrucât din acest sezon s-a introdus obligativitatea folosirii a trei astfel de jucători pe întreaga durată a partidei.

„Principalul nostru obiectiv al acestei perioade este omogenizarea şi realizarea de automatisme între jucători şi compartimente. Chiar în condiţiile expuse, am foarte multă încredere în băieţi şi sper că vom face o treabă bună. Avem o echipă tânără, completată cu câţiva jucători experimentaţi, capabili de a face performanţă”, ne-a spus „principalul” Viorel Tănase.

Metalosport a fost repartizată în Seria I, care cuprinde 14 echipe. În primul meci, programat astăzi, ora 18,00, pe teren propriu (Stadionul „Dunărea”), va întâlni formaţia Sepsi Sf. Gheorghe.

Lotul de jucători îi are în componenţă pe: Vasiliu, Vlasie, Olteanu - Apostol, Stancu, Cârjă, Gâţă, Voicu, Teleagă, Răgălie, Sevastian, Tudose, Istrate, Munchiu, Ignat, Blănaru, Iancu, Mihu, Bahnaşu, Gohoreanu, Popov, Cană şi Moroşanu.

Sporting Lieşti, debut la Panciu

Jucătorii de la Sporting Lieşti abordează noul sezon după o lună de pregătiri, la startul căreia a fost numit antrenor principal Ionuţ Niculcea. El este ajutat de Iulian Bogos (care se va afla şi în teren) şi Fane Panaite. În scurta periodă de pregătiri au avut loc antrenamente susţinute, prin care să se recupereze timpul pierdut, dar şi trei jocuri de verificare: 10-2 cu Voinţa Cudalbi, 8-1 cu Sportul Chiscani şi 1-2 cu Oţelul.

Ionuţ Niculcea spune că obiectivul este evitarea retrogradării: „Avem un lot alcătuit din jucători cu experienţă, precum şi mulţi tineri dornici de a face performanţă. Cred că avem jucători capabili de a menţine echipa în eşalonul trei, acesta fiind şi obiectivul nostru în acest sezon. Lotul a fost încropit în mare grabă şi cuprinde jucători din Brăila (şapte), Tecuci şi Nicoreşti. Şi, ce este foarte important, avem şi patru lieşteni. Vom aborda meciurile din prima serie cu încredere şi speranţa că după câteva etape se va realiza şi omogenitatea grupului, atât de importantă pentru orice echipă”.

Primul meci are loc astăzi, în deplasare, la FC Panciu, iar primul de pe teren propriu va fi cel de peste o săptămână, cu FC Zagon.

Iată lotul cu cei 21 de jucători: Comănescu, Anghel - Iordache, Ilie, Preda, Blănaru, Serea, Manea, Filimon, Lovin, Bogos, Balaban, B. Dumitru, Borşan, Nunu, Iancu, Yurgen, Adamache, Costandache, Cireaşă şi Neagu.

Citit 2531 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2015 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.