Phoenix ”U” a învins campioana României (FOTO)

Phoenix ”U” a învins campioana României (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix ”U”, pregătită în acest sezon de portughezul Eugenio Rodrigues și fosta componentă a echipei de senioare Andreea Șoptică, s-a impus clar în meciul amical disputat în compania campioanei en-titre CSM Târgoviște, cu scorul 60-44 (31-23). În jocul de verificare, cu ocazia căruia a fost prezentat lotul pentru noul sezon, s-au remarcat: Amanda Frost 19 puncte (4X3 p), Cassie Rochel 17 p, Romina Filip 9 p (2X3 p), Chrisstasia Walter 9 p, Hanna Demeter 6 p și MyNeshia McKenzie 3 puncte.

Rodrigues și Șoptică vor aborda noul sezon cu următorul lot: Romina Filip (căpitanul echipei), Gabriela Necula, Bianca Nini, Andreea Creţu, Bianca Fota, Denisa Fota, Mihaela Hurduc, Hanna Demeter, Mădălina Geleriu, Cassie Rochel, Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie şi Amanda Frost.

Antrenorul Rodrigues s-a declarat mulțumit de prestația jucătoarelor, chiar dacă începutul de meci a fost un haos total. ”Încă suntem în faza în care ne descoperim, iar în primul sfert s-a vazut haosul, apoi am reușit să ne revenim și să punem în practică ceea ce am exersat la antrenamente”, a spus Eugenio Rodrigues. În ceea ce privește victoria în fața campioanei, acesta consideră că echipa sa poate juca la un nivel ridicat. ”Am învins campioana ceea ce este un lucru bun pentru noi, dar niciuna dintre echipe nu mai seamănă cu cea de anul trecut. Suntem conștienți că ambele echipe sunt în construcție. Am dat totuși dovadă că putem să jucăm bine și să câștigăm. Dacă ne pregătim foarte bine, zi de zi, putem să câștigăm și în fața celorlalte echipe importante, Arad sau Sf. Gheorghe”, a mai spus noul tehnician al echipei Phoenix.

Sâmbătă dimineață, Phoenix ”U” a disputat a doua partidă amicală, în compania formației CSM Târgoviște, încheiată tot cu victoria gălățencelor, scor 58-50 (36-30).

Totodată, vineri seara a avut loc și prezentarea echipei masculine Phoenix ”U”, care va debuta în acest an în Liga Națională, după o pauză de 15 ani. Echipa antrenată de Florin Nini şi Bogdan Bălănică este formată din Ciprian Ţelinoiu, Radu Vîrnă, Andrei Sava, Robert Bolobiţă, Andrei Petică, Șerban Bălan, Iosif Pârlog, Alin Borşa, Dragoş Onea, Milos Pesic, Milos Bojovic, Djordje Tresac, Yaroslav Lemyk, Jay Threatt, Taylor Rohde şi Evan Roquemore.

Aceștia s-au împărțit în două echipe, ”albi” și ”albaștri”, și au susținut un meci demonstrativ, urmat apoi de un duel  între echipa de seniori și cei mai mici dintre baschetbaliștii clubului Phoenix, spre amuzamentul fanilor prezenți la eveniment.

Pentru echipa masculină, startul sezonul este foarte aproape: marţi, 22 septembrie, de la ora 18,30, pe teren propriu, cu "U" - Banca Transilvania Cluj Napoca în ”Cupa României”.

Citit 1645 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.