OŢELUL, un meci pe teren şi două în instanţele de judecată

OŢELUL, un meci pe teren şi două în instanţele de judecată
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Luni este termen în procesul cu Finanţele, iar miercuri în cel de insolvenţă * Până atunci, roş-alb-albaştrii joacă sâmbătă, acasă, cu Bucovina Pojorâta


Pentru echipa de fotbal Oţelul Galaţi urmează o săptămână extrem de importantă, cu două dispute care se vor duce în afara gazonului, pe terenul instanţelor de judecată. Miza este maximă, existenţa clubului.

Miercuri, 23 septembrie, este termen de judecată la Tribunalul Bucureşti în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA, societate care administrează activitatea echipei. În linii mari, este vorba de reluarea aproape de la zero a acestui proces, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, care a trimis cazul spre rejudecare la Tribunal. Un prim termen a fost în luna aprilie, când s-a decis ca pe 23 septembrie să fie prezentat noul plan de reorganizare. În cazul în care acesta va fi respins, se va declanşa procedura de faliment. În prima decadă a acestei luni, Adunarea Creditorilor a respins planul de reorganizare prezentat de administratorul judiciar SCP MB Management IPURL, în linii mari pentru că de fapt este cel vechi, fără actualizare la situaţia curentă a societăţii.

Conform surselor „Vieţii libere” din interior, cei din conducerea clubului susţin că este aproape sigur ca pe 23 septembrie verdictul să fie o nouă amânare, până în primăvară.

Cu două zile mai devreme, luni – 21 septembrie, este termen şi într-un alt proces important pentru existenţa Oţelului, cel cu Agenţia Naţională de Administrate Fiscală (ANAF), la Curtea de Apel Bucureşti, verdictul în acest caz putând să-l influenţeze major pe cel din 23 septembrie. Oţelul cere anularea soluţiei dată de reprezentanţii ANAF în decembrie 2014, la contestaţia pe care a făcut-o clubul în cazul deciziei de impunere a unei obligaţii de plată pentru suma de 22.400.571 lei (aproximativ 5 milioane de euro) cu titlu de impozit, majorări şi penalităţi.

Şi în acest caz cei din club aşteaptă o sentinţă favorabilă, optimismul lor fiind alimentat de o decizie recentă a Curţii de Apel Bucureşti favorabilă celor de la Dinamo Bucureşti, într-un proces similar. Conform gsp.ro, s-a respins ca nefondată cererea ANAF, ce solicita plata a 5 milioane de euro din "datoriile istorice" ale clubului, sentinţa fiind că Dinamo trebuie să achite doar 1,45 milioane de lei, adică 5,93 la sută din suma totală cerută de Finanţe.

Sâmbătă, pe terenul de joc

Până la cele două dispute din instanţele de judecată, Oţelul mai are un meci de disputat pe gazonul stadionului cu acelaşi nume. Echipa gălăţeană va juca sâmbătă, de la ora 11,00, cu Bucovina Pojorâta, în cadrul etapei a patra din Liga II, antrenorul Daniel Florea dorind de la jucătorii săi atitudinea  din etapa trecută şi un joc cel puţin la acelaşi nivel. „Victoria de la Brăila nu are valoare dacă nu câştigăm următorul meci de acasă. Sper ca jucătorii să înţeleagă şi să trateze meciul aşa cum se cuvine, pentru că avem nevoie de cele trei puncte”, a declarat Florea.

Preţul biletelor este de 5 lei la Tribuna I, 10 lei la Tribuna Zero şi 2 lei la Peluză. Ţinând cont că la partida anterioară de acasă mulţi spectatorii au venit destul de târziu şi s-a ajuns în situaţia ca, pentru a putea vedea jocul de la început, unora să li se permită accesul cu plata biletelor direct în tribune, conducerea clubului îşi roagă susţinătorii să vină la stadion cu cel puţin 30 de minute înaintea startului meciului.

Şi de această dată un grup de suporteri au tipărit o o revistă – program de meci care poate fi cumpărată la preţul de 2 lei, toţi banii încasaţi urmând să fie folosiţi pentru cumpărarea de produse necesare echipei.

Citit 1819 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2015 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.