LUCIAN BUTE a confirmat că sunt negocieri avansate pentru un meci cu miza TITLUL MONDIAL

LUCIAN BUTE a confirmat că sunt negocieri avansate pentru un meci cu miza TITLUL MONDIAL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pugilistul gălăţean Lucian Bute, 35 de ani (32 de victorii, din care 25 prin KO, şi două înfrângeri), va încerca să îşi recâştige centura IBF la categoria supermijlocie, boxând contra britanicului James DeGale (29 de ani), pe 14 noiembrie, conform presei internaționale.

Presa americană de specialitate susţine că acest meci se va desfăşura în SUA, în timp ce presa canadiană dă ca sigur locul de desfăşurare la Videotron Center din Quebec City (Canada), unde Bute ar evolua în premieră. În SUA, pugilistul din Pechea a mai boxat de trei ori, de fiecare dată în 2004, la începuturile carierei profesioniste: Atlantic City (New Jersey), Boynton City (Florida) şi Boston (Massachusetts).

Marți seară, Lucian Bute a confirmat pe contul său de Facebook că negocierile sunt aproape de concretizare: "Reprezentanții mei sunt in negocieri pentru un meci de Titlu Mondial in curând. Centura de Campion Mondial este obiectivul meu și vă asigur că voi face totul să o câștig şi că negocierile se vor concretiza".

Absent din competiţiile pugilistice timp aproape 18 luni, de la înfrângerea în faţa lui Jean Pascal, din ianuarie 2014, Bute a revenit în ring la jumătatea lunii august, când a câştigat la puncte în faţa italianului Andrea Di Luisa. După victoria de la Montreal, presa canadiană a anunţat că Bute va ataca centura WBC, deţinută de Badou Jack, dar negocierile au intrat în impas, chiar dacă atât Bute, cât şi Jack au acelaşi manager, Al Haymon, cel mai influent om al momentului în boxul mondial.

Astfel, gălăţeanul este foarte aproape de şansa de a lupta din nou pentru centura de campion mondial în versiunea IBF, pe care să o recupereze, după ce a deţinut-o timp de patru ani şi jumătate şi pe care a pierdut-o în mai 2012, în faţa lui Carl Froch.

DeGale are în palmares 21 de victorii, din care 14 prin KO, şi o înfrângere, este campionul mondial la zi al categoriei, după ce a luptat cu Andre Dirrell pentru centura rămasă vacantă odată cu retragerea din activitate a lui Carl Froch. Confruntarea cu Bute ar fi prima în care şi-ar apăra titlul.

Citit 1505 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.