BASCHET FEMININ/ Phoenix, victorie facilă în faţa Rapidului

BASCHET FEMININ/ Phoenix, victorie facilă în faţa Rapidului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a câştigat, miercuri, cu scorul de 89-45 (50-21), în faţa formaţiei Rapid, într-un meci din cadrul etapei a cincea din Liga Naţională de baschet feminin (LNBF).

Echipa gălăţeană a stabilit soarta meciului încă de la început, jucătoarele de la Rapid având o singură apropiere la scor, în primele două minute (5-3). Apoi a urmat o avalanşă de puncte, care au dus la diferenţe de 26 de puncte (29-3, minutul 6), respectiv, 29 de puncte, la pauză. A treia repriză a fost ceva mai echilibrată (16-11), dar diferenţele de scor nu mai puteau fi reduse, gălăţencele impunându-se cu uşurinţă.

”Meciul de astăzi l-am făcut noi să fie uşor. Am avut un lot mai puternic decât al adversarelor, cu mai multă experienţă, aşa că ne-a fost uşor să îl câştigăm. Am rulat întregul lot de jucătoare, mai puţin pe Cassie (n.r. - Rochel), care s-a accidentat la antrenamentul de seara trecută, dar am reuşit cu celelate jucătoare să terminăm acest meci victorioşi”, a declarat Eugenio Rodrigues.

Cele mai bune marcatoare ale echipei Phoenix au fost: MyNeshia McKenzie 25 de puncte, Amanda Frost 24 p, Chrisstasia Walter (foto) 17 p, Romina Filip 11 p, Denisa Fota 4 p, Bianca Nini, Andreea Creţu, Gabriela Necula şi Hanna Demeter - câte 2 puncte.

Phoenix va disputa următorul meci, pe teren propriu, sâmbătă, 31 octombrie, în compania campioanei, CSM Târgovişte.

Altfel, gălăţeanca Romina Filip a fost convocată în lotul lărgit al echipei naţionale. România face parte din Grupa H a preliminariilor, alături de reprezentativele Bosniei-Herţegovina, Turciei şi Israelului. Primele meciuri din campania de calificare la Europenele din 2017 vor avea loc luna viitoare, cu Israel (25 noiembrie, deplasare) şi cu Bosnia (29 noiembrie, acasă). Următoarele partide se vor disputa în februarie 2016 şi noiembrie 2016.

Foto Sonia Baciu

Citit 1150 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2015 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.