Dunărea Galaţi debutează în cupele europene de hochei

Dunărea Galaţi debutează în cupele europene de hochei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Campioana României va juca la Tychy (Polonia), de astăzi până duminică, în turneul Grupei C a Cupei Continentale

După ce, în luna martie a acestui an, a câştigat pentru prima dată titlul de campioană a României, echipa gălăţeană de hochei CSM Dunărea se află în faţa unui nou moment istoric, debutul în cupele europene. Formaţia antrenată de Marius Trandafir şi Teodor Mocanu va participa, începând de astăzi, la turneul Grupei C a Cupei Continentale, care se va desfăşura, până duminică seară, în localitatea poloneză Tychy. Pentru primul loc, singurul calificant în faza următoarea, Dunărea se va duela cu echipa campioană a Marii Britanii, Coventry Blaze (astăzi, de la ora 16,30, ora României), campioana Poloniei, GKS Tychy (sâmbătă, ora 20,30), şi cea a Serbiei, Partizan Belgrad (duminică, ora 16,30).

Cel puţin din punct de vedere teoretic, Dunărea va avea partide extrem de dificile cu formaţia britanică şi cu cea a gazdelor turneului, aspect subliniat de căpitanul echipei, ucrainianul Vitali Donika. „În Polonia, ne aşteaptă un turneu foarte dificil, avem în grupă două echipe foarte bune, campioana Poloniei, GKS Tychy, şi campioana Marii Britanii, Coventry Blaze. Vom încerca să facem cel mai bun joc al nostru, dacă reuşim, cred că vom face rezultate bune", a spus Donika.

Fundaşul Attila Goga a precizat că forţa adversarelor este dată de numeroşii jucători străini pe care îi au: "Avem un turneu foarte tare, în care vom întâlni echipe de mare valoare, cu mulţi jucători străini în lot. O să fie un adevărat test pentru noi. Sper să facem meciuri cât mai bune şi să luăm cât mai multe puncte”.

Adversara din meciul de astăzi, Coventry Blaze, pare să aibă o putere financiară impresionantă, cel puţin asta lasă să se vadă prin prisma componenţei lotului. Mai bine de jumătate dintre hocheiştii campioanei Marii Britanii sunt de peste Ocean: 11 canadieni şi doi americani! Din lot mai fac parte alţi doi jucători de import, un muntenegrean şi un slovac. Forţa financiară şi organizatorică a acestui club este subliniată de faptul că aproape toţi hocheişti sunt susţinuţi de sponsori individuali, excepţie făcând doar cinci sportivi. De doi ani, antrenorul echipei este americanul Chuck Weber (42 de ani).

Încurajator pentru gălăţeni este că echipa britanică nu este în cea mai bună formă sportivă, în ultimele cinci meciuri din campionatul intern câştigând la finalul celor trei reprize obişnuite doar o singură dată, bilanţ la care se mai adaugă o victorie oţinută la lovituri de departajare.

Nici polonezii de la GKS Tychy nu stau rău deloc la capitolul jucători: au patru cehi şi doi ruşi, iar antrenor este cehul Jiri Sejba, aflat la al treilea sezon la această echipă.

Doar adversara de duminică, Partizan Belgrad, pare la prima privire a fi un adversar care nu poate emite pretenţii. Sârbii au ajuns cu noroc la acest turneu, înlocuindu-i în ultimul moment pe bulgarii de la CSKA Sofia, care câştigaseră turneul de calificare precedent, dar nu se prezintă din cauza lipsurilor financiare. Cum şi a doua clasată în calificări, formaţia turcă Zeytinburnu Istanbul, a refuzat participarea, va veni la Tychy echipa de locul trei, Partizan. În turul I, formaţia sârbă a pierdut, scor 4-12, cu CSKA Sofia, şi cu 1-4 meciul cu Zeytinburnu Istanbul, câştigându-l cu  9-1 pe cel cu Rishon Devils (Israel).

Câştigătoarea grupei din Polonia va juca în turul III, Grupa E, între 20 şi 22 noiembrie, la Rouen, în Franţa, alături de Shakhtyor Soligorsk (Belarus), Rouen Dragons (Franţa) şi HK Kremenchuk (Ucraina).

Citit 1293 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2015 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.