O nouă sâmbătă plină la Sala Sporturilor: Nu mai puţin de cinci meciuri

O nouă sâmbătă plină la Sala Sporturilor: Nu mai puţin de cinci meciuri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Program  plin  la Sala Sporturilor „Dunărea”, cu nu mai puţin de cinci partide: două de handbal, una de volei şi două de baschet

 

În ordine cronologică, primele echipe care vor intra pe parchetul sălii, sâmbătă, de la ora 10,00, sunt cele ale formaţiilor gălăţene de handbal junioare 3, de la Danubius 2010 şi Handbal Art, care vor încerca să câştige derbiul local pentru menţinerea pe primul loc în cazul Handbal Art, respectiv pentru urcarea spre vârful clasamentului. 

De la ora 12,00 urmează partida de handbal feminin CSU Danubius - HC Activ Plopeni, contând pentru etapa a noua din eşalonul doi. Este un meci între liderul Seriei A - cu şapte victorii, fără înfrângere şi un golaveraj excelent, 236-140 - şi o echipă situată la mijlocul clasamentului, cea prahoveană. Gălăţencele vor juca pe cartea victorie, dorind să încheie turul fără înfrângere. „Este un joc important, pe care dorim să îl câştigăm. Avem întregul lot valid, căruia i s-a alăturat şi Andreea Taivan, campioană mondială de junioare anul trecut (n.n. - care a jucat şi la Plopeni), aşa că ne putem impune", a declarat antrenorul Valeriu Costea.

 

În continuare se vor confrunta două echipe de volei feminin: CSU Galaţi şi Top Volei 05 Constanţa, într-un meci contând pentru etapa a treia din Divizia A2. Acest joc poate considerat un eveniment, prima partidă de volei feminin în Sala Sporturilor Dunărea de la redeschiderea acesteia în 2013. Gălăţencele, care până acum jucau la "Siderugistul", au demarat foarte bine în acest sezon, obţinând două victorii din două meciuri (setaveraj 6:0) şi se află pe primul loc în Seria Est, cu ambiţii de promovare. Se anunţă un spectacol de calitate, în formaţia gălăţeană putând fi văzute la lucru Florina Chirilov, coordonatoarea echipei naţionale, multipla campioană Adriana Dumitru Dudnic şi Elena Girip Ivan, dar şi alte jucătoare tinere, talentate. 

Cuplaj baschetbalistic de primă ligă

Ziua continuă cu un cuplaj de baschet, care va începe la ora 17,00. Echipa feminină Phoenix „U” va juca în compania formaţiei CSBT Alexandria, în cadrul etapei a noua a Ligii Naţionale. Echipa antrenată de Eugenio Rodrigues abordează partida de pe poziţia a şaptea, la egalitate de puncte cu adversara sa (10 puncte) şi vine după două înfrângeri consecutive. 

Rodrigues spune că îşi doreşte o schimbare a cursului evoluţiei echipei sale. „Fiecare meci jucat acasă, câştigat sau pierdut, a fost foarte strâns. Astăzi sperăm să câştigăm şi să schimbăm puţin cursul evoluţiei noastre în campionat. Nu sunt mulţumit de faptul că avem mai multe înfrângeri decât victorii, dar suntem abia la începutul competiţiei”, a declarat Rodrigues.

Apoi, de la ora 19,00, baschetbaliştii de la Phoenix „U” vor juca în cadrul etapei a şaptea a Ligii Naţionale, cu CSU Sibiu. Antrenorul echipei masculine, Florin Nini, consideră că evoluţia echipei sale din ultimele etape - trei victorii consecutive - îi dă motiv să fie optimist.  „Venim după trei victorii consecutive şi după evoluţii bune constante. Acesta este un meci de care ne vom agăţa pentru un rezultat favorabil, pentru că apoi vom avea un program foarte încărcat, cu echipe puternice”, a spus Nini. Phoenix se află pe locul al şaselea, la egalitate de puncte (9) cu echipa din Sibiu. 

Duminică, de la ora 13,00 se va disputa meciul de baschet masculin Phoenix „U” – BC Piteşti, în cadrul etapei a cincea din eşalonul secund.

Citit 1639 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 08:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.