Performerii anului au fost premiaţi la "Gala Sportului Gălăţean"

Performerii anului au fost premiaţi la "Gala Sportului Gălăţean"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

*În ierarhia DJTS, cei mai buni la sporturi olimpice sunt doi practicanţi ai halterelor şi o atletă, iar la „neolimpice” campionii mondiali la karate tradiţionale

*Campioana la hochei Dunărea, cea mai bună echipă în topul Express TV

Cei mai buni sportivi gălăţeni din acest an, însoţiţi de antrenori şi conducători de cluburi, şi-au dat întâlnire, ieri-seară, la Sala Sporturilor „Dunărea”. În prezenţa unui numeros public, aici a avut loc festivitatea de premiere a performerilor din sportul gălăţean în cursul acestui an, atât de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS), cât şi de Express TV. La această sărbătoare, DJTS a recompensat cei mai reprezentativi practicanţi ai sporturilor olimpice şi neolimpice, de pe o listă ceva mai scurtă faţă de anii precedenţi. 

La secţiunea „olimpice”, titlul de „cel mai bun sportiv gălăţean al anului” a revenit halterofilei Alexandra Alexe, legitimată la CSM Dunărea (antrenori Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai). Alexandra are un bogat buchet de performanţe, deşi este încă junioară mică. Este triplă campioană europeană de cadeţi, dublă campioană naţională la juniori mari, dublă campioană de tineret şi vicecampioană naţională de seniori. În ultima perioadă s-a pregătit la Centru Naţional de la Botoşani.

Pe locul al doilea este o altă halterofilă, Andreea Penciu, legitimată la CS Şcolar Galaţi (antrenori Costel Dimofte şi Mariana Bălan). Andreea este multiplă campioană naţională de juniori şi triplă medaliată la Campionatul European din Suedia, la Under 15.

Treapta a treia a podiumului premianţilor este ocupată de o atletă – Andreea Arsine, legitimată la CS Universitatea (antrenor Veronica Budileanu Marinescu). Este campioană balcanică (seniori) la 20 km marş, campioană naţională şi câştigătoare a „Cupei României.

La sporturi neolimpice, podiumul este deţinut de sportivi care practică karate tradiţional. Pe primul loc se află Anca Codreanu (CS Kodo, antrenori Mihai Tâmpeanu şi Alin Daiciu), triplă campioană mondială şi vicecampioană a lumii la juniori, triplă campioană europeană şi multiplă campioană naţională. 

Pe locul doi este Roxana Mihaela Stoica (Karate Club, antrenor Nicolae Mărăndici), medaliată cu aur şi bronz la Campionatul Mondial şi cu aur, argint şi bronz la „Europene”, dar şi multiplă campioană naţională.

Pe locul trei în topul DJST este Bianca Moglan (CS Kodo), medaliată cu aur şi argint atât la „Mondiale” cât şi la „Europene” şi multiplă campioană naţională.

Totodată, DJST a acordat trei premii speciale: pugilistului profesionist Cristian Ciocan, Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Sporting şi baschetbalistului Valentin Popa (Phoenix LPS), participant cu echipa naţională la „Europenele” de juniori 

Laureaţii Express TV

Postul de televiziune Express TV a acordat mai multe premii, atât pentru performanţă sportivă cât şi pentru cele manageriale: Premiul ,,Best Team " echipei CSM Dunărea, campioană naţioanlă la hochei; Premiul ,,Big Challenge " echipei masculine de volei Arcada; Premiul ,,Petrică Poalelungi" luptătoarei Cătălina Axente (campioană naţională, componentă a lotului naţional): Premiul ,,Cătălin Tofan" pentru fotbalistul anului lui Florin Cernat; Premiul ,,Miron Stanciu" pentru performanţe în handbalul juvenilor echipelor de junioare 4 şi junioare 3 de la United; Premiul ,,Ion Ţiriac" pentru management în tenis lui Florin Şipoş (Viva Tenis Club); Premiul ,,Greatest Manager" lui Florin Nini, managerul general al clubului de baschet Phoenix; Premiul ,,Bruce Lee" lui Nicolae Mărăndici, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi al Karate Club Galaţi; Premiul ,,Simona Halep" jucătoarei de tenis Patricia Tig: Premiul ,,Marea Revenire" formaţiei de handbal feminine CSU Danubius, aflată pe primul loc în liga secundă.

Citit 2359 ori Ultima modificare Luni, 21 Decembrie 2015 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.