Fetele de la Phoenix au ratat victoria pe finalul meciului

Fetele de la Phoenix au ratat victoria pe finalul meciului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 90-82 (50-36), partida susţinută sâmbătă seară, în deplasare, în faţa echipei CSU Alba Iulia, într-un meci contând pentru etapa a 14-a din Liga Naţională (LNBF).

Phoenix a avut un început de meci bun în care a luptat de la egal la egal, dar care s-a terminat cu un deficit de 14 puncte la pauză (scor 50-36). Revenirea s-a făcut în mare forţă, jucătoarele gălăţence reuşind în doar trei minute să reducă diferenţa la două puncte (54-52). Ultimele două sferturi ale meciului au fost adjudecate de Phoenix, dar punctele acumulate nu au fost suficiente pentru a reuşi surpriza în faţa unei echipe pretendente la titlu. Chiar şi aşa, gălăţencele le-au dat emoţii adversarelor, când în ultimele minute de joc au redus ecartul la doar cinci puncte (85-80). 

Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că, deşi meciul a fost pierdut, a fost unul dintre cele mai bune ale echipei sale. „Am jucat pe terenul unei echipe foarte puternice, care este de altfel una pretendentă la titlu. Am luptat în prima jumătate şi am reuşit să revenim de la minus 16 puncte (n.r. 52-36, min 30) şi am arătat că putem face faţă presiunii adversarului, chiar dacă avem o bancă mai scurtă. Adversarele au reacţionat, dar noi am dat totul pe teren, iar în ultimele minute ne-am apropiat periculos, pentru ele. A fost un meci atractiv, care ne dovedeşte că suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Rodrigues.

Cea mai eficientă jucătoare de la Phoenix a fost Cassie Rochel, cu 22 de puncte, 12 recuperări şi 2 pase decisive (al patrulea său „double-double” în LNBF). Celelalte realizatoare au fost: Amanda Frost 17 puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive, Chrisstasia Walter (15-9-10), MyNeshia McKenzie (15-5-4), Andreea Creţu (6-2-0), Romina Filip (5-2-3)şi Hanna Demeter (2-0-1). Phoenix a încheiat etapa pe locul şapte, cu 19 puncte (6 victorii şi 7 înfrângeri). 

Phoenix va juca, miercuri, ultimul meci al anului pe teren propriu, cu CSM Satu Mare.

 

Citit 799 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.