Voleibaliştii de la Arcada au încheiat anul cu o victorie de senzaţie
Foto: Foto Sonia Baciu

Voleibaliştii de la Arcada au încheiat anul cu o victorie de senzaţie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultima etapă a turului Campionatului Diviziei A1 de volei masculin a programat meciul Arcada (locul trei – 21 de puncte) şi Unirea Dej (locul opt – 12 puncte). 

Apriori, un meci fără prea multe griji pentru elevii pregătiţi de Marian Apostu şi Nicuşor Harabagiu. Pe teren, însă, socotelile nu s-au potrivit cu cele de acasă, şi ardelenii şi-au depăşit deseori condiţia de outsider. Mai mult, au condus „ostilităţile” în primul set şi au creat multe emoţii în cel decisiv! Explicaţia ar fi, în principal, oboseala acumulată de băieţii noştri, care au fost nevoiţi să joace din trei în trei zile în ultimele săptămâni, precum şi deplasarea în Cehia, care s-a încheiat joi seară. În aceste condiţii, jucătorilor Arcadei le-au rămas doar două zile de odihnă şi refacere. Până la urmă totul s-a încheiat cu bine, gazdele câştigând cu 3-1 (-22, 18, 17, 26) şi toate punctele puse în joc.

Cum spuneam, primul set şi ultimul au avut cea mai palpitantă desfăşurare. Gălăţenii au pornit bine în primul: 5-2, 8-6, 14-11, au urmat mai multe egalităţi, pentru ca apoi, dejenii să treacă în avantaj: 18-21, 20-21 şi 22-25. Publicul a fost mai liniştit în următoarele două seturi, pentru ca emoţiile să reapară în ultimul. Oarecum surprinzător, Unirea a condus la început: 2-5, 5-6, egalare la opt, apoi 9-12, dar şi 13-13, plus alte situaţii de egalitate până la fluierul final. Dar iată palpitanta şi uneori dramatica evoluţie a scorului în finalul setului decisiv: 17-17, 20-20, 23-24, 25-25, 26-26. La scorul de 27-26 la serviciu s-a aflat căpitanul echipei noastre Filip Despotovski şi o dată cu el a venit punctul câştigător. A fost un set maraton, aprig disputat pe parcursul a 27 de minute.

Astfel că Arcada încheie prima parte a campionatului pe locul al treilea, cu 24 puncte (setaveraj 27:14).

A arbitrat un cuplu ploieşteano- bucureştean: Darius Meşca – Florin Vasile-Bosi.

Gălăţenii au evoluat în formula: Despotovski, Suson, Sysoev, Radovici, Caio De Pra, Marquez – Cristudor (libero). Au mai jucat: Paşcan şi Cerşemba.

După această victorie în faţa propriilor suporteri, voleibaliştii de la Arcada vor intra în vacanţă. Primul meci din 2016 va fi pe 13 ianuarie, în turul fazei I a „Cupei României”, când echipa gălăţeană va întâlni, pe teren propriu, nou-promovata LVM Tricolorul Ploieşti. După returul de la Ploieşti (16 ianuarie), Arcada revine pe parchetul gălăţean pentru confruntarea din cadrul Challenge Cup, când pe 20 ianuarie va juca împotriva echipei Asul Lyon Metropole (Franţa), în optimile de finală ale competiţiei europene. 

 

Citit 1423 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.