BASCHET/ Phoenix este aproape de noi transferuri
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHET/ Phoenix este aproape de noi transferuri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix este una dintre puţinele grupări din Liga Naţională (LNBM) care nu şi-a întărit lotul de jucători cu care a luat startul în campionat, dar este pe punctul de a face acest lucru. Antrenorul Florin Nini spune că este în negocieri foarte avansate pentru două transferuri, un baschetbalist din străinătate şi un altul autohton. Nini a precizat că mai are nevoie de un jucător român, în contextul în care clubul s-a despărţit de Radu Vîrnă, plecat în noiembrie la Dinamo, iar Dragoş Onea s-a accidenant şi a fost supus unei operaţii, iar perioada sa de recuperare este de lungă durată.

"O rotaţie scurtă înseamnă uzură mai accentuată. Am rămas cu alţi jucători juniori, dar care nu se pot ridica, deocamdată, la nivelul primei ligi. De aceea am avut tot timpul o rotaţie scurtă, în şapte jucători, şi am sacrificat prospeţimea acestora în meciurile importante. Ne bazăm pe patru-cinci jucători care punctează şi este greu să duci în spate un campionat, care a crescut ca număr de jocuri. Pentru noi este un obiectiv important să mai putem aduce cel puţin un jucător, atât la băieţi, cât şi la fete, tocmai pentru a avea o rotaţie mai competitivă", a declarat tehnicianul gălăţean.

Phoenix începe partea a doua a campionatului cu un bilanţ bun, cinci victorii şi nouă înfrângeri. "Sincer, mizam pe trei victorii, două împotriva principalelor contracandidate şi o alta în faţa unei echipe de o valoare apropiată. Am stabilit cu băieţii că orice meci se joacă pe teren şi că trebuie să avem capacitatea de a lupta. Nu ne interesează bugetul adversarelor, ci că sunt jucători de baschet ca şi noi, iar dacă luptăm 40 de minute victoria poate fi a noastră, ceea ce s-a şi întâmplat (n.r. - cu Cluj)”, a mai spus Nini.

Phoenix şi-a fixat un alt obiectiv

Odată cu revenirea baschetului masculin gălăţean în prima ligă, obiectivul cel mai important al echipei Phoenix a fost lupta pentru evitarea retrogradării. Rezultatele obţinute până acum i-au dat "aripi" antrenorului gălăţean, care consideră că echipa sa poate mai mult decât atât şi chiar îşi doreşte o clasare pe loc de play-off.

"Dacă noi avem capacitatea de a ne autodepăşi, linişte financiară şi acel jucător străin care să vină să întărească echipa, play-off-ul nu este un obiectiv pe care noi să îl îndepărtăm. Ne-am ales un obiectiv, cel de salvare de la retrogradare, pentru că numărul de echipe a scăzut, bugetele au crescut ameţitor şi ne-am nimerit să promovăm într-un an în care campionatul este cel  mai echilibrat din ultimii 10-15 ani. Acest lucru nu ne-a speriat şi era normal să fim realişti şi să spunem că în primul an să reuşim să ne ridicăm la nivelul standardelor, iar în al doilea an să avem o cu totul altă abordare", a spus tehnicianul gălăţean.

Phoenix va avea primul meci din acest an, pe teren propriu, joi, de la ora 19,00, cu Steaua, într-un meci restant din etapa a 14-a din LNBM.

Citit 1316 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.