Un canadian şi o americancă au venit la Phoenix

Un canadian şi o americancă au venit la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Clubul Phoenix a realizat două transferuri pentru echipele din Liga Naţională


Echipa masculină de baschet Phoenix şi-a întărit lotul prin aducerea unui jucător cu experienţă, canadianul Stephen Paul Sir. Acesta este al şaptelea baschetbalist străin care evoluează în echipa gălăţeană, alături de americanii Taylor Rohde şi Jay Threatt, ucraineanul Yaroslav Lemyk, respectiv, sârbii Milos Pesic, Milos Bojovic şi Djordje Tresac.

Stephen (Steve) Sir este din Edmonton, are 33 de ani, 1,98 m înălţime şi joacă pe poziţia de extremă. A evoluat o perioadă îndelungată în SUA, la San Diego State (2002-2004) şi Northern Arizona (2004-2007), a debutat în baschetul european în sezonul 2007-2008, la BC Boncourt (echipă de primă ligă din Elveţia), grupare la care a jucat şi în sezoanele 2013-2015 şi unde a înregistrat medii statistice de 18,3 puncte. În Europa a mai evoluat şi în Germania (2009-2010). De asemenea, a mai jucat în Canada (2009 şi 2012) şi în Mexic (2011-2012).

Venirea în România nu este o premieră pentru canadian, acesta evoluând în sezonul 2012-2013 la CSM Bucureşti (Liga I, echipă care apoi a fuzionat cu Steaua, nou promovată în Liga Naţională). A fost liderul aruncărilor de trei puncte, având un procentaj de 48,1 la sută pe meci.

"Mă bucur că am reuşit să facem acest transfer, Sir este un jucător pe care l-am remarcat pe vremea când el era la CSM, iar eu antrenam la Steaua, ba chiar era pe lista noastră pentru sezonul următor. Este un jucător cerebral, creativ şi un foarte bun aruncător de trei puncte. Noi am avut procente bune, de 34 la sută, însă inconstante, puse pe seama accidentărilor sau a unei rotaţii mici. Sir va aduce un plus în ceea ce priveşte marcarea de la mare distanţă, iar cu experienţa sa poate ajuta şi la construcţia sistemelor de joc”, a declarat Florin Nini.

Avem acum cinci americance

Totodată, a fost fortificat lotul şi la echipa feminină, prin aducerea jucătoarei americance Montia Johnson. Aceasta s-a alăturat altor patru din SUA, venite vara trecută: Amanda Frost, Cassie Rochel, MyNeshia McKenzie şi Chrisstasia Walter.

Johnson este născută în Illinois, are 22 de ani, 1,85 m înălţime şi a evoluat ca extremă şi pivot, ultima dată la gruparea Huima din Finlanda, unde a avut medii statistice de 12,9 puncte şi 11,3 recuperării. 

Palm Springs commercial photography

„Johnson este o bună jucătoare pe ambele poziţii şi are câteva din caracteristicile pe care le avem la echipa noastră. Va începe ca o jucătoare de rotaţie, dar, aşa cum i-am spus şi ei, fiecare jucătoare trebuie să se gândească să fie în cinciul de start. Va debuta sâmbătă (n.r. - cu Olimpia Braşov, la Galaţi), dacă nu intervine nimic până atunci”, a spus Eugenio Rodrigues, antrenorul echipei feminine.

Citit 1391 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.