Phoenix a pierdut în fața liderului Ligii Naționale

Phoenix a pierdut în fața liderului Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 68-77 (30-39), meciul susținut miercuri seară, pe teren propriu, în fața echipei Sepsi Sf. Gheorghe, vicecampioana, în cadrul etapei a 21-a, penultima din Liga Națională (LNBF). În tur, Phoenix a pierdut cu scorul de 58-86.

Partida a fost dominată de adversară, care și-a arătat superioritatea, atât numerică, prin banca mult mai lungă decât a gălățencelor, cât și prin valoarea jucătoarelor. Din lotul Phoenix au lipsit patru jucătoare: Cassie Rochel, Andreea Crețu, Mădălina Geleriu și Denisa Fota (toate accidentate), astfel că antrenorul Rodrigues a avut disponibile doar șapte jucătoare.

Tehnicianul portughez a spus că, în faţa unui adversar superior valoric, o cădere precum cea din sfertul trei nu poate fi remontată. “Trebuie să recunoaştem, Sepsi este la un alt nivel. Nu am putut gestiona sfertul al treilea, iar acest lucru ne-a costat. Am lăsat «poarta» deschisă în faţa uneia dintre cele mai puternice echipe din campionat şi a fost imposibil să mai recuperăm diferenţa. Chiar dacă am pierdut, cred am făcut o mai bună impresie decât în meciul cu Alexandria (n.r. - pierdut, sâmbăta trecută, scor 77-87). Diferenţa este decentă şi reflectă munca noastră”, a spus tehnicianul Rodrigues.

Cu un prim sfert de meci echilibrat, în care gălățencele au dat speranțe spectatorilor printr-un joc frumos (scor 18-19), oaspetele și-au arătat valoarea de lider în actualul campionat și s-au desprins la zece puncte, scor 27-37 (min 19), coșul de trei puncte marcat de Frost în ultimele secunde ale primei reprize au redus diferența la doar nouă puncte, scor 30-39. Revenirea de la vestiare a fost ”seacă” de puncte pentru Phoenix, care timp de patru minute nu și-a găsit drumul spre coșul advers, timp în care Sepsi a marcat 14 puncte. Rodrigues a avut o misiune extrem de grea, să găsească soluții viabile. Intrarea în teren a Biancăi Fota a fost una dintre ele, aceasta reușind să înscrie un coș de trei, și astfel să rupă seria de puncte a adversarelor și să dea puțină încredere gălățencelor.   

Cea mai mare diferență în defavoarea Phoenix a fost de 23 de puncte (51-74, min 33), gălățencele reușind să câștige ultimul sfert de joc, scor parțial 23-10, dar insuficient pentru a mai schimba soarta partidei.

De remarcat că mai bine de o treime din punctele realizate de Sepsi (28) au fost ale jucătoarelor de rezervă, comparativ cu doar 7 ale gălățencelor. Cifrele sunt în favoarea celor de la Sepsi și la capitolul recuperări, 36, față de cele 27 ale echipei Phoenix.

Cea  mai bună jucătoare de la Phoenix a fost MyNeshia McKenzie (foto, echipament alb), ajunsă la al zecelea său ”double-double” în LNBF, cu 17 puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă. Celelalte realizatoare ale echipei gălățene au fost: Chrisstasia Walter 21 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Romina Filip (11-6-3), Amanda Frost (8-2-4), Bianca Fota (5-0-0), Montia Johnson (4-3-1) și Hanna Demeter (2-2-1).

Înaintea ultimei etape, Phoenix a coborât un loc, pe poziția a opta, la egalitate de puncte (28) cu CSBT Alexandria. Phoenix va juca ultimul meci al sezonului regulat, duminică, pe teren propriu, în fața formației Danzio Timișoara (locul nouă, cu 25 de puncte), în timp ce Alexandria va juca împotriva Sepsi Sf. Gheorghe, sâmbătă.

 

 

Citit 1212 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2016 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.