Se anunţă măsuri disciplinare la echipa de volei Arcada
Foto: Foto Sorin Pană

Se anunţă măsuri disciplinare la echipa de volei Arcada
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
  • Echipa gălăţeană a ajuns în clasament pe o poziţie de pe care nu prinde faza de play-off, după o a doua înfrângere consecutivă fără set luat

În etapa a 15-a din Divizia A1 masculină de volei, luni seară, la Baia Mare, s-au confruntat două echipe „rănite” din zona locurilor 1-4, de play-off, Ştiinţa Explorări şi Arcada Galaţi. Gazdele veneau după o înfrângere-surpriză, la ultima clasată, VCM LPS Piatra Neamţ (1-3), în timp ce echipa gălăţeană cedase pentru prima dată pe teren propriu, 0-3 cu liderul, SCM "U" Craiova. Se aştepta o dispută echilibrată, cu jucători determinaţi pe toate planurile. Din păcate, doar maramureşenii au răspuns acestor deziderate, aceştia câştigând fără emoţii, cu 3-0, scor care arată că eşecul din runda precedentă al celor de la Arcada nu a fost doar un accident.

În primul set, disputa a fost echilibrată până aproape spre final. A fost 21-20 la un moment dat, dar cei care au sprintat în câştigători au fost jucătorii echipei gazdă, până la 25-20. Era de aşteptat un reviriment al echipei gălăţene, dar el nu a venit. S-au înmulţit, în schimb, greşelile de toate nuanţele: foarte multe servicii greşite, preluări dezastruoase şi serii de atacuri neinspirate. În aceste condiţii, jocul a curs în favoarea băimărenilor. De la 7-8, Arcada nu a mai fost niciun moment în avantaj, 12-9, 17-12, 20-13 şi 25-16, în setul al doilea. În actul trei, de la scorul 9-5, echipa gălăţeană a dat semne de viaţă, reuşind să câştige opt puncte din următoarele nouă jucate, cu care a ajuns să conducă cu 13-10. Însă, a urmat o nouă cădere de neînţeles, raportată la valoarea individiuală a celor de la Arcada, care au cedat nouă din următoare zece puncte jucate, ajungându-se la 19-14 pentru gazde şi apoi la 25-17. Aşadar 3-0 pentru Ştiinţa Explorări Baia Mare, o înfrângere după o evoluţie ruşinoasă, care arată situaţia de criză în care se află echipa gălăţeană.

Meciul de luni a fost arbitrat de orădeanul Paul Alexi Szabo şi clujeanul Tudor Pop.

Arcada a folosit zece jucători: Despotovski, Radovici, Suson, De Pra, Paşcan, Marquez - Cristudor (libero). Au mai intrat: Sysoev, Dumitrache, Cerşemba şi ultimul transferat, Alexandru Muscină.

Antrenorul Marian Apostu a spus că se gândeşte şi la măsuri disciplinare, în speranţa că se va depăşi acest moment critic. „Sunt total nemulţumit de ce s-a întâmplat la echipă în ultima perioadă. Va trebui să purtăm discuţii cu toţi jucătorii şi să căutăm soluţii pentru ieşirea din criză. Va trebui să ne schimbăm atitudinea, să umblăm la moralul jucătorilor şi chiar să fie luate unele măsuri disciplinare. Această perioadă de cădere prelungită trebuie să fie stopată imediat, pentru a nu avea parte de situaţii şi mai neplăcute. Va trebui reinstaurată acea atmosferă propice performanţei, jucătorii să alcătuiască cu adevărat o echipă, cu poftă de joc şi dorinţă de victorie”, a declarat Apostu.

În clasament, Arcada a coborât pe locul cinci, primul sub linia care delimitează zona calificantă în semifinalele din play-off, la egalitate de puncte (29) cu formaţia de pe locul patru, Volei Club Caransebeş, pe care o va întâlni pe teren propriu, în etapa a 19-a. În rest, Arcada are un program avantajos, urmând să mai joace doar cu formaţii aflate de la locul 6 în jos. Primul dintre acestea este programat sâmbătă, la Galaţi, cu CSM Bucureşti.

Citit 1551 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.