Phoenix, VICTORIE într-un meci cu două sute de puncte marcate l VIDEO
Foto: Foto Sorin Pană

Phoenix, VICTORIE într-un meci cu două sute de puncte marcate l VIDEO
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Baschetbaliştii de la Phoenix au câştigat, scor 103-98 (52-42), în faţa echipei Gaz Metan Mediaş, în ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naţionale (LNBM), disputat miercuri seară, pe teren propriu. Cu această victorie, Phoenix a încheiat faza secundă, locurile 7-12, pe prima poziţie din grupa valorică, cu 16 puncte din cele 20 puse în joc (opt victorii din zece meciuri).

A fost o partidă echilibrată, care s-a decis în ultimele minute de joc. După o primă jumatate de meci în care gălăţenii au dominat, intrând la pauză cu un avans de 10 puncte, sfertul al treilea a fost egal, iar ultimul le-a aparţinut oaspeţilor, care au jucat foarte degajaţi, şi care au avut multe acţiuni individuale, în special la aruncările de trei puncte, cu cinci reuşite din cele 15 ale întregului meci (38 de încercări), reuşite care i-au adus periculos de aproape de gălăţeni, la doar trei puncte (99-96, min 38:10). Pesic şi Threatt au detensionat jocul prin două coşuri, iar când mai erau şapte secunde, Threatt a beneficiat de două “libere” pe care le-a şi marcat, încheind sezonul cu încă o victorie în contul Phoenix.

Antrenorul Florin Nini spune că sezonul regulat nu se putea încheia decât aşa cum a început, cu tensiune pentru toată lumea, de la jucători, la antrenori şi suporteri. “A fost un sezon început cu emoţii, încheiat cu emoţii. Am obţinut rezultate bune, peste aşteptările noastre, nu putem decât să fim multumiţi pentru asta”, a declarat Nini. 

Cel mai productiv jucător de la Phoenix a fost Lemyk, cu 24 de puncte, 9 recuperări şi 3 pase decisive. Ceilalţi realizatori gălăţeni au fost: Pesic 18 puncte, 10 recuperări şi 7 pase decisive, Threatt (13-6-13), Sir (12-4-1), Pîrlog (10-4-4), Rohde (104-1), Borşa (6-2-0), Petică (6-2-2) şi Tresac (6-2-3). A mai evoluat şi Bolobiţă.

Canadianul Steve Sir, transferat în iarnă la Phoenix, spune că echipa sa nu a ajuns întâmplător în play-off-ul LNBM. “Când am venit aici, în ianuarie, am spus că echipa se va descurca foarte bine, jucătorii au fost uniţi, avem un antrenor foarte bun, cu care am reuşit nu numai să evităm retrogradarea, ci şi să intrăm în play-off. Cu Oradea va fi un meci dificil, este o echipă bună, când am jucat ultima oară cu ei am arătat un joc foarte bun (n.r. – pierdut în prelungiri), cred că vom fi pregătiţi. Sperăm că treaba noastră nu este încă terminată. Locul nostru este în play-off, unde am ajuns pentru că am meritat acest lucru”, a declarat Sir.

Phoenix a intrat în play-off pe locul şapte (48 de puncte) şi va juca în această fază cu CSM CSU Oradea, echipa clasată pe locul secund în LNBM, primele două meciuri urmând să se dispute în deplasare, următoarele două la Galaţi, iar în caz de egalitate, decisivul se va juca la Oradea. 

În sezonul regulat, Oradea s-a impus în ambele meciuri. La Galaţi, Phoenix a pierdut în prelungiri, scor 106-110, iar la Oradea, CSM a câştigat cu scorul 87-78.

 

Meciul extremelor, Phoenix - liderul grupei 7-12, Gaz Metan Mediaş, echipa care a parasit scena LNBM. Ultimul meci din sezonul regulat pentru Phoenix şi ultimul din LNBM pentru Gaz Metan Medias.

Posted by Sonia Baciu on Thursday, April 7, 2016
Citit 1628 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2016 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.