VOLEIBALIȘTII de la Arcada sunt la o singură victorie de medalie

VOLEIBALIȘTII de la Arcada sunt la o singură victorie de medalie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Voleibaliştii formaţiei gălăţene conduc cu 2-0 la general pe Ştiinţa Explorări Baia Mare în finala mică a Diviziei A 1


Echipa de volei masculin Arcada Galaţi se află foarte aproape de primele medalii naţionale în scurta sa istorie. În primul an de existenţă a promovat în prima ligă, la debutul în Divizia A1 s-a clasat pe locul şapte, în următorul an pe locul cinci, care i-a adus prima participare în cupele europene, iar în sezonul care este aproape să se încheie este la doar o victorie distanţă de clasare pe locul trei şi, implicit, medaliile de bronz. Gălăţenii au susţinut, pe teren propriu, primele două meciuri din finala mică a Diviziei A1, ambele câştigate, cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.

În primul, luni seara, Arcada s-a impus cu scorul de 3-1. După un prim set pierdut, au urmat alte dârz disputate în care gălăţenii s-au impus cu mai multă limpezime în fazele decisive. Au fost şi răsturnări de situaţii la conducere, dar până la urmă gălăţenii au încheiat victorioşi, în ciuda faptului că raportul mingilor pierdute la servicii a fost nefavorabil: 21-14.

Meciul al doilea, de marţi seara, a fost mai scurt, elevii antrenorilor Harabagiu şi Apostu impunându-se în trei seturi: 3-0 (14, 21, 21). Echipa noastră a început foarte bine, a condus tot timpul arătând adversarilor cine sunt şefii în teren. Următoarele două acte însă au fost mai animate şi, drept urmare, urmărite cu interes de publicul prezent în tribunele Sălii „Dunărea”. Gazdele au condus cu 3-1 şi 7-3, dar s-a ajuns la 7-8 şi apoi 14-14. De aici Arcada a realizat 11 puncte, în timp ce băimărenii doar şapte. Cel mai interesant set a fost cel de-al treilea, care a fost şi ultimul: 2-5, 6-7, 7-11,17-17, 21-19 şi 25-21.

Arcada are, astfel, 2-0 la general într-o finală pentru locul trei care se dispută după sistemul „trei victorii din maximum cinci partide”. În zilele de 23 şi 24 aprilie sunt programate meciurile de la Baia Mare, acolo unde voleibaliştii de la Arcada au promis că vor obţine a treia victorie cu care să închidă disputa.

De altfel, aceştia s-au şi comportat ca la un ultim meci al sezonului la Galaţi, urcând la final în tribune pentru a sărbători succesul alături de suporterii din galerie. Căpitanul Filip Despotovski a mărturisit că bucuria apropierii de medalii le este un pic diminuată de regretul ratării finalei mari.

”Suntem foarte aproape de medalii, la o victorie, pe care cred că o vom obţine la Baia Mare. O victorie din două meciuri acolo sunt sigur că vom reuşi, dacă jucăm cum am făcut astăzi. Astfel, cred că acesta a fost ultimul meci al sezonului la Galaţi. Am spus de mai multe ori că nu poate să ne bată nimeni de trei ori, dar s-a întâmplat asta cu Zalăul. Ne pare rău, pentru că avem echipă de primele două locuri. Am avut şi noi probleme, jucători accidentaţi şi acum să luăm măcar locul trei”, a declarat Despotovski. De asemenea, Şerban Paşcan s-a declarat convins că nu se va reveni la Galaţi pentru încă un meci: “Sunt sigur că vom încheia finala mică la Baia Mare. Ar fi un rezultat bun, deşi nu este chiar cel pe care ni l-am dorit”.

În cele două meciuri, cu o excepţie, a fost folosit „sextetul”: Despotovski (căpitanul echipei), Suson, Cerşemba, Paşcan, Caio de Pra, Marquez, plus liberoul Cristudor. Pentru puţin timp s-a mai aflat în teren Zahar.

Dacă scorul va deveni egal la general (2-2) după confruntările de la Baia Mare, atunci în săptămâna dinaintea Paştelui va urma al cincilea joc, la Galaţi.

Citit 1119 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2016 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.