Costel Dimofte a ajuns la 45 de ani trăiţi pentru HALTERE

Costel Dimofte a ajuns la 45 de ani trăiţi pentru HALTERE

În foto, Costel Dimofte şi sportivii români, la Campionatul Mondial Universitar din 2014
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!


Sportiv, sponsor, antrenor, arbitru internaţional, vicepreşedinte al federaţiei de specialitate, pe toate le-a făcut sau încă le face gălăţeanul Costel Dimofte, în cei 60 de ani de viaţă pe care-i aniversează astăzi. Dintre aceştia, 45 au fost dedicaţi sportului celor ce luptă cu greutăţile atât la propriu cât şi la figurat: halterele.

Adolescentul de acum 45 de ani a fost atras de handbal, s-a dus la Clubul Sportiv Dunărea decis să-i convingă pe antrenori să-l primească la antrenamente, dar a ajuns la haltere. "Aşa a fost să fie. Nu aveau program la acea oră la handbal, însă cei de la haltere erau la antrenament. Mi-am spus să încerc la haltere şi acolo am rămas", a povestit Costel Dimofte primele sale minute în sala de haltere. Avea 15 ani atunci, iar din acel moment toată viaţa şi-a dedicat-o acestui sport. A trecut ca sportiv, în timpul stagiului militar, pe la ASA Târgu Mureş, pentru ca ultimii şase ani, tot ca sportiv, să-l prindă la CSM Oneşti. S-a retras din competiţii în 1984, în anul în care prietenul şi colegul de generaţie Nicu Vlad lua aurul olimpic. De atunci, a făcut tot ce se putea pentru sportul cu greutăţi: antrenor, arbitru şi sponsor. A fost şi conducător, vicepreşedinte al federaţiei de profil, iar timp de un an director general al CSM Dunărea. Ca sponsor, a avut o contribuţie decisivă în cariera campionului mondial Valeriu Calancea. L-a susţinut financiar, avându-l angajat la firma sa, doar aşa a fost posibil ca în momentul în care acesta a devenit dublu campion mondial, în 2003, să fie încă sportiv al Galaţiului, legitimat la CSM Dunărea. De altfel, pe primul paşaport ca român al lui Calancea, obţinut la puţin timp după ce basarabeanul venise în România, adresa este cea de la domiciliul lui Costel Dimofte. Pe lângă Calancea, a avut contribuţii decisive, morale şi materiale, la ascensiunea pe tărâmul înaltei performanţe a cel puţin alţi doi sportivi de o mare calitate: Mărioara Munteanu şi Elena Andrieş, participante la „Mondiale” şi „Europene”.

În ultimii 15 ani - ca antrenor la LPS, CSS şi Centrul Naţional de Pregătire de la Galaţi - a promovat la loturile naţionale de juniori şi tineret zeci de sportivi, care, prin participările lor la Campionatele Mondiale şi Europene, au adus o bogată zestre de medalii.

Pentru tot ce a făcut pentru haltere, Costel Dimofte a primit în acest an o înaltă distincţie, titlu de antrenor emerit. În paralel cu activitatea de antrenor, gălăţeanul activează cu succes în calitate de arbitru internaţional, categoria I, oficiind la peste 20 de Campionate Mondiale şi Europene, precum şi la Mondiale Universitare.

La ceas aniversar, cei de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au ţinut să-i transmită public urarea ca celor 45 de ani dedicaţi acestui sport să le urmeze mulţi alţii, plini de succese şi bucurie sufletească.

Citit 1700 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2016 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.