CONCURS de Karate Kyokushin cu scop educaţional

CONCURS de Karate Kyokushin cu scop educaţional
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În organizarea CS Phoenix Kyokushin şi AS Triumf Şcoala Gimnazială Nr. 29, la Galaţi a avut loc campionatul „Kyokushin pentru toţi”, la care au luat parte 130 de sportivi de la şapte cluburi, dinGalaţi şi Bucureşti.

Cum pentru mulţi dintre participanţi acest concurs a reprezentat debutul competiţional, atenţia organizatorilor a fost ca sportivii să-l perceapă doar ca pe o verificare tehnică şi fizică şi să îşi observe evoluţia după doar câteva luni de antrenamente.

„Ne-a bucurat foarte mult prezenţa în număr mare în competiţie şi sperăm ca, în memoria fondatorului stilului Kyokushin, Masutatsu Oyama, acest campionat să fie un pas mic spre uniune, iar pentru noi, ca organizatori, speranţa ca Galaţiul să redevină unul dintre centrele cele mai puternice în acest stil”, a spus Adriana Pădure, reprezentanta CS Phoenix Kyokushin.

Aceasta a mai adus în discuţie şi faptul că acest sport are un impact foarte importantă în dezvoltarea oricărui copil sau adolescent. De altfel, Adriana Pădure, care renunţase la viaţa sportivă, a revenit tocmai pentru a fi un exemplu pentru propriul copil. “Nu am urmărit să punem presiune emoţională asupra copiilor, nici clasamentele între cluburi, ci pur şi simplu am încercat să îi obişnuim cu ideea de participare la un concurs. Ne dorim ca pe viitor părinţii să fie pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorii şi să îşi îndume copiii nu doar spre practicarea artelor marţiale, ci spre sport în general, acesta fiind unul din scopurile nostre primordiale”, a concluzionat Pădure.

Citit 2038 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.