Echipa de BASCHET MASCULIN Phoenix Galați luptă pentru a ajunge în decisiv
Foto: Foto Sonia Baciu

Echipa de BASCHET MASCULIN Phoenix Galați luptă pentru a ajunge în decisiv
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălăţeană de baschet masculin a reuşit să câştige, după prelungiri, primul meci de acasă din “sferturile” Ligii Naţionale şi marți, 26 aprilie, are ocazia de a o egala la general pe CSM CSU Oradea


Formaţia Phoenix Galaţi a câştigat, scor 98-92, meciul al treilea cu CSM CSU Oradea, din sferturile de finală ale Ligii Naţionale, disputat duminică seară, pe teren propriu. La finalul timpului de joc obişnuit, scorul a fost egal, 81-81 (23-15, 12-21, 23-22, 23-23), echipa gălăţeană reuşind să se impună în prelungiri. Echipa din Oradea conduce acum la general cu 2-1, după ce îşi câştigase primele două jocuri de pe teren propriu.

Pentru Phoenix, acesta a fost al treilea meci al sezonului decis în repriza suplimentară şi al doilea chiar în faţa orădenilor, după ce în sezonul regulat bihorenii s-au impus cu 110-106 (95-95).

CSM CSU Oradea a început mai bine meciul, a dus scorul la 2-8, moment în care tehnicianul gălăţean Florin Nini a cerut timp de odihnă. Decizia sa a avut efect, urmând o perioadă de dominare autoritară a celor de la Phoenix, până la sfârşitului primul sfert, concretizată cu un scor pe acest segment de timp de 21-7. S-a continuat cam în acelaşi ritm şi în prima parte a sfertului secund, Phoenix a ajuns să conducă cu un avans de 10 puncte (25-15 şi 29-19, cea mai mare diferenţă în favoarea sa din acest meci), însă a urmat o replică puternică a oaspeţilor, care au reuşit să intre la pauză cu un punct avans (scor 35-36). În aceste prime 20 de minute, orădenii au avut o evoluţie modestă atât la libere (8 reuşite din 15 încercări), cât şi la aruncările de trei puncte (0 din 11 aruncări).

Sfertul al treilea a fost câştigat de gălăţeni, aceştia intrând în ultimul sfert de joc la egalitate (58-58). Phoenix şi-a menţinut jocul la un nivel ridicat, a avut un plus de şase puncte (81-74) până cu 73 de secunde înaintea finalului timpului obişnuit, dar cei din Oradea au reuşit să egaleze şi să împingă partida în prelungiri.

Repriza suplimentară a început cu oaspeţii mai exacţi, care au dus scorul la 81-86, apoi cei de la Phoenix s-au mobilizat, au avut o serie de 10 puncte consecutive şi au sprintat spre o victorie salutată cu mult entuziasm de cei aproximativ 1.000 de spectatori.

Antrenorul Florin Nini a apreciat nu doar jocul echipei sale, ci şi caracterul arătat de jucători. “Mă bucur că băieţii au arătat încă o dată caracter, atitudinea poate învinge valoarea şi nu pot decât să îi felicit, este meciul lor. Eu m-am bucurat de munca lor, de eforturile lor”, a spus Nini.

Cel mai eficient dintre jucătorii de la Phoenix a fost Pesic, cu 26 de puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive. Ceilalţi realizatori au fost: Bojovic 22 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive, Threatt (17-3-10), Pîrlog (11-6-5), Lemyk (10-3-3), Tresac, Rohde şi Bolobiţă - cu câte 4 puncte.

Marți, meciul al patrulea

Condusă cu scorul de 2-1 la general, Phoenix speră să trimită seria în ”decisiv” printr-o nouă victorie în cel de-al patrulea meci, care va avea loc tot la Galaţi, marți, de la ora 19,00. Se joacă după sistemul ”trei victorii din cinci partide”. În caz de egalitate la general după patru jocuri, meciul decisiv se va disputa la Oradea, pe 29 aprilie.

Citit 1315 ori Ultima modificare Luni, 25 Aprilie 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.