Performanţe în handbalul juvenil gălăţean. Trei echipe au fost finaliste şi una medaliată

Performanţe în handbalul juvenil gălăţean. Trei echipe au fost finaliste şi una medaliată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
  • Junioarele III de la Handbal Art au obţinut medaliile de bronz în Campionatul Naţional, iar Danubius 2010 a terminat pe locul 5
  • Juniorii I de la CSŞ au încheiat turneul final pe locul 6

Trei dintre echipele gălăţene de juniori au luat parte la turneele finale ale Campionatului Naţional de handbal. Cele trei grupări, care au ajuns în ultima fază, unde acced doar cele mai bune opt formaţii din ţară, sunt:  juniori I - CS Şcolar (antrenor Florin Andronic), care a încheiat pe locul 6, ACS Danubius 2010 (antrenor Mirel Burhuc) - locul 5 la junioare III şi Handbal Art (Gabriela Artene, Gabriela Talabă şi Mădălina Postelnicu) - locul 3 şi medaliile de bronz, tot la junioare III.

Fetele de la Handbal Art (foto) s-au descurcat foarte bine, înregistrând două victorii şi o înfrângere în grupă: 21-19 cu LPS Brăila, 31-27 cu Transilvania Braşov şi 15-30 cu Olimpic Tg. Mureş, care a devenit campioană. În semifinale, junioarele gălăţene au pierdut, suprinzător, în faţa echipei CSS Tulcea (scor 21-31), formaţie pe care o învinseseră desori în sezonul regulat. Astfel, ultima şansă pentru obţinerea medaliilor le-a rămas finala mică (locurile 3-4), în care, duminică, gălăţencele au jucat cu CSM Ploieşti. Cu toate greutăţile, din teren şi din afara lui, „artistele” şi-au făcut jocul, au condus tot timpul, iar la final s-au impus cu scorul de 23-21. „A fost un meci foarte greu, adversarele au primit un sprijin inexplicabil din partea arbitrilor, dar nici aşa nu ne-au putut învinge. Felicit toate fetele pentru puterea lor de luptă, o dăruire răsplătită cu primele medalii din cariera lor”, a spus antrenoarea Gabriela Artene.

Iată şi lotul aliniat în turneul final: Magdalena Crăiţă, Roxana Năsturaş, Anamaria Ghimiş, Diana Şuşnea - Andreea Şerban, Andreea Popovici, Daniela Başa, Cosmina Anghelache, Alexia Trofin, Andreea Leagăn, Raluca Macovei, Ana Arsene, Ana Matei, Ariana Cociug, Larisa Oprea, Claudia Dima, Daniela Necula, Cosmina Ţîgîra, Andrada Postolea, Sarah Darie, Monica Tănase, Crina Munteanu, Ioana Ţimpău şi Amalia Codreanu. Jucătoarea Sarah Darie a fost desemnată cel mai bun pivot şi a fost inclusă în echipa ideală a turneului.

ACS Danubius 2010 a înregistrat rezultatele: 28-22 cu CSS Tulcea, 38-42 cu CSM Ploieşti şi 26-26 cu Corona Braşov. Acest rezultat de egalitate le-a oprit pe gălăţence de la intrarea în semifinale, implicit în jocurile pentru medalii. Astfel, Danubius 2010 a susţinut meciul pentru locurile 5-6, învingându-le pe braşovencele de la Corona, cu un scor clar: 39-30.

Şi locul 6 al juniorilor I de la CSŞ este o performanţă lăudabilă, în condiţiile în care aproape toţi jucătorii sunt în primul an la această categorie de vârstă, mai mici cu un an faţă de adversari.

La sfârşitul acestei săptămâni (9-12 iunie), alte două formaţii gălăţene vor lupta pentru medalii, în turneul final de la Braşov. Este vorba despre junioarele IV ale clubului United (campioane en-titre) şi ACS Danubius 2010. Apoi, vor face acelaşi lucru şi juniorii II ai CSS Galaţi, precum şi echipa de minihandbal de la acelaşi club.

Citit 1468 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.